• DOLAR 32.215
  • EURO 35.428
  • ALTIN 2510.364
  • ...
Şanlıurfa`daki kavgaya ilişkin 8 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 8 kişi, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 27 Eylül'de iki grup arasında çıkan silahlı kavgaya karıştığı tespit edilen Suriye uyruklu 8 şüphelinin adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Savunmaları alınan zanlıların "Kasten öldürme ve bu suça iştirak" suçundan sevk edildikleri nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandıkları kaydedildi.

Kavga bahanesiyle provakatif paylaşım yapanların takip edildiği anımsatılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca olayın aydınlatılması için etkin ve adil şekilde soruşturma işlemleri yürütülmektedir. Bu güne kadar gösterdikleri insani ve sağduyulu davranışla başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyanın takdirini kazanmış olan Şanlıurfa halkı, meydana gelen üzücü olayı sebep göstererek kötüye kullanmaya çalışan kişi veya gruplara fırsat vermeyecektir. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızca sosyal medya veya çeşitli alanlarda provakatif çağrılar ve paylaşım yapanlar usulünce takip edilmekte olup, halkı kin ve düşmanlığa sevk eylemleri nedeniyle şüpheliler tespit edilip yakalanarak gözaltına alınmış olup soruşturmaları devam etmektedir." (Hüseyin Sayhar - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir