• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Her Aile Bir Okuldur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Zeytinburnu Kadın Kolları, toplumun çekirdeği ve eğitimin başlangıç adresi olan aile kurumunun zedelendiği bu dönemde, aile kumrunun önemine dikkat çekmek amacıyla bir seminer düzenledi

Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezinde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Özkan Yaman, insanlık tarihinde en örnek aile olarak gösterilebilecek ailelerde de sıkıntı yaşandığını söyleyerek bozulan aile ilişkilerini düzene koyacak en önemli etkenin namaz olduğunu belirtti.

Kadın ve erkeğin birbirleri üzerindeki haklarını hatırlatarak konuşmasına başlayan Yaman, Kur'an-ı Kerimde geçen birçok peygamberin aile yapılarından örnekler vererek aile içerisinde yaşadıkları durumları göz önüne serdi.

Yaman, "Kur'an-ı Kerimde, Hazreti İbrahim'in (Aleyhi Selam) ailesi, İmran'ın ailesi, Hazreti Musa (Aleyhi Selam), Zekeriya (Aleyhi Selam) gibi aileleri okuyoruz. Bunları ne kadar okusak ta şunu unutmamak gerekir tarihte örnek olarak gösterilen ailelerde bile sorunlar oluşmuştur. Hatta peygamber ve sahabeler de bile bu sorunlar olmuştur. En mükemmel ailede de sorun oluyor. Yani hiçbir zaman sıfır sıkıntılı bir aile olmaz." dedi.

Ailenin toplumun çekirdeği ve direği olarak ifade edildiğini belirten Yaman, ailenin de dinin de direğinin namaz olduğunu söyleyerek namazın önemine vurgu yaptı.

Hazreti İbrahim'in (Aleyhi Selam) duasında Allah'tan (Celle Celalüh) kendisi ve ailesinin namaz kılanlardan olmasını dilediğini, yine Allah'ın (Celle Celalüh) ayeti kerime ile Peygamber efendimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'ailene namazı emret' dediğini hatırlatan Yaman, "Ailede namaz gerektiği gibi kılınırsa bugün bahsettiğimiz sorunların çoğu uçar gider." ifadelerini kullandı.

Ailenin ikamesi için önce namazın ikame edilmesi gerekir

 Kur'an-ı Kerimde namazın gerektiği gibi kılınmamasının zayi etmek olarak ifade edildiğini ve Allah (Celle Celalüh) bu şekilde davrananların ve şehvetlerine uyanların cehenneme gideceğini ifade ettiğini belirterek namazı hafife almanın büyük bir sıkıntıya sebep olacağını söyledi.

Yaman, "Madem ki aileyi ayağa kaldıracağız, o zaman önce namazı ayağa kaldırmamız gerekiyor. Madem huzur ve saadeti getirmeye çalışıyoruz, o zaman namazı gerektiği şekilde kılacağız. Namazı gerektiği gibi kılan ailede karı koca arasında birbirlerini dinleme yeteneği gelişir." şeklinde konuştu. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir