• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İskoçyalı Bayan İslam'ı Seçerek Hayrunnisa Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Eşi Kenan Çetiner'le birlikte Kozan'ın Hamamköyü'nde oturan İskoçyalı Lisa Çetiner, Adana Müftülüğü'ne gelerek Müslüman olmak istediğini beyan etti. On bir yıldır evli olan ve İlhan ve Emel-i Melisa adlı iki çocuğu bulunan Lisa Hanım, şehadet getirerek Müslüman olduktan sonra Hayrunnisa ismini aldı.

 

Lisa hanımın ihtidası için bir konuşma yapan Adana Müftü Yardımcısı Mustafa Turan Amenerrasülü'yü okuduktan sonra Allah'ın varlığı, birliği ve İslam'ın getirdiği güzellikleri anlattı. Aslında hak dinin tek olduğunu belirten Turan; Hz. Adem ile başlayan Tevhid dininin Hz. Muhammed (S.A.V.) ile son bulduğunu ifade etti. Şehadet getirerek Müslüman olan Hayrünnisa hanıma, İslama girmesi ile geçmiş günahlarının affolunacağı müjdesini verdi. İhtida belgesini kendisine takdim ettikten sonra sebep olanları tebrik etti."

 

İslam'a girmesinde Ezanın etkili olduğunu belirten Lİsa hanım; "Hıristiyan'dım, ama katı bir Hıristiyan değildim. Müslüman olursam kendim ve çevremdekilerle beraber mutlu olacağıma inandım. Camileri ve ezan seslerini çok seviyorum. Bayramlardaki misafirperverlik ilgimi çekiyor. Yakın çevremin namaz kılmaları beni etkiledi. Camiler, kiliselerden daha şeffaf berrak, dinsel bağları daha kuvvetli, nakışlarıda beni çok etkiliyor. Özellikle Türkiye'ye ilk geldiğimde ezan sesi beni ısıttı. Kilise çanları çekici değil" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir