• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği kusurlu bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen mitinge yönelik bombalı saldırıyla ilgili davada, İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliğinin manevi tazminat ödemesine karar verildi.

Ankara 12'nci İdare Mahkemesi'nde İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği hakkında açılan 700 bin liralık manevi tazminat davasında mahkeme her iki kurumun 400 bin lira ödemesine hükmetti.

Mahkeme gerekçeli kararında, her ne kadar terör olaylarını tamamen önlemek mümkün değil ise de terörün psikolojik etkisini azaltmanın mümkün olduğunu belirterek, "Kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması devletin asli görevidir. İdarenin bu görevi yerine getirmek, kamu düzeni ve esenliğini sağlamak üzere kolluk örgütünü kurması, gerekli araç ve olanakları sağlaması, yeterli önlemleri zamanında alması gerektiği açıktır. Yaşanan patlama olayını da kapsayacak şekilde elinde yakın tarihli istihbari bilgi bulunan idarenin, önceki standart uygulamasından dahi ayrılarak, bu bilginin ilgili birimlere iletilmesi, güvenlik tedbirlerinin alınması noktasında gerekli ve yeterli hassasiyeti göstermediği ve bu suretle hizmet kusuru bulunduğu sonucuna ulaşılmıştır." denildi.

Ne olmuştu?

Ankara Garı'nda, 10 Ekim 2015'te DAEŞ saldırısı sonucu 100 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili, 7 Kasım 2016'da başlanan ve 54 celse görülen 19'u tutuklu 36 sanığın yargılandığı davada geçen ağustos ayında karar çıkmıştı.

Mahkeme, 9 sanığı "Anayasal düzeni ihlal" suçundan birer kez, "kasten öldürme" suçundan da 100'er kez olmak üzere toplam 101'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir