• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
6.7 şiddetinde deprem: Çok sayıda kayıp ve yaralı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya'nın dört büyük adasından biri olan Hokkaido'da 6,7 şiddetinde deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), merkez üssü Tomakomai kentinin 27 kilometre doğusu olan depremin yerin 33,4 kilometre altında kaydedildiğini açıkladı.

Kyodo ajansının haberine göre, Japonya Hükümet Sözcüsü Kabine Baş Sekreteri Yoshihide Suga, Başbakan Şinzo Abe'nin, depremde meydana gelen hasarın tespiti ve depremden etkilenenlere yardım eli uzatılması için yetkililere talimat verdiğini aktardı.

Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido`da 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle heyelanlar meydana geldi.
Hokkaido bölgesi genelinde elektrik kesintisine neden olan depremin, Sapporo kentindeki telefon hizmetleri ve televizyon yayınını da etkilediği belirtildi.

Jebi'de 11 kişi ölmüştü
Salı günü ülkeyi vuran tayfunun yaralarını saran Japonya`yı bu kez deprem vurdu. Sabaha karşı 3.00 sularında Hokkaido'da meydana gelen ve Meteoroloji Ajansı'nın ilk tahminine göre 6.7 şiddetinde olduğu açıklanan deprem, birçok bölgede elektrik kesintileri yaşanmasına neden oldu.

Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido`da 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Merkez üssü yakınlarında meydana gelen toprak kayması Atsuma kasabasındaki evlerde yıkımlara neden oldu. Şimdiye kadar helikopterle 10 kişinin kurtarıldığı belirtilirken, evlerde mahsur kalanların olabileceğinden korkuluyor.

Hokkaido`da bulunan Tomari nükleer santralinin acil durum jeneratörlerini kullandığı bildirildi. Kamu yayıncısı NHK, santralde herhangi olağandışı bir durum rapor edilmediğini bildirdi.

Deprem toplu taşıma araçlarını da etkiledi. Hızlı tren seferleri yapılamadı. Havaalanındaki olası risklere karşı hava trafiği de durdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir