• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
SEO`da doğallığın önemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha önceki dönemlerde SEO çalışması yapılırken kullanılan bir takım programlar ve internet siteleri vardı, günümüzde de aynı şekilde var olan bu programlar, aslında bir yerde sitelere zarar verir nedeni ise doğal çalışmaların yapılmasını engellemesidir. Tabi ki hepsi için aynı şeyi söylemek yanlış olsa da genel olarak kullanılan “hit programları”, “backlink programları” gibi piyasada adından çokça söz edilen programlar sitelere faydadan çok zarar vermektedir. Bir sitede arama motoru optimizasyonu yapılırken doğal çalışmaların yapılmasına son derece önem vermek gerekiyor, bir başka tabirle yapılan işlemlerin manüel olarak yapılması çok daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır. İçerik geliştirme üzerine yapılan “spinner programları” hazır olan bir makaleyi benzer kelimelerle değiştirerek kendince özgünleştirmeye çalışır, daha çok blog sitelerinde veya sitelerin blog bölümlerinde kullanılan bu program, aslında makaleyi veya içeriği net olarak özgünleştirmemektedir daha çok benzer kelimeleri değiştirir. Örneğin “zannedersem bugün hava yağmurlu olacak” şeklinde yazılmış bir cümleyi “sanırım bugün hava yağmurlu olacak” şeklinde düzeltir. Burada “zannedersem” ile “sanırım” kelimeleri dışında eş benzeri olan bir kelime yoktur, dolayısıyla program ile özgünleştirilen ve içerisinde bu cümlenin geçtiği bir makalede kesinlikle özgünlük olmayacaktır. Metafor olarak bu tip programlardan uzak kalınmasını doğru buluyoruz ve kesinlikle çalışmalarımızda bu tip programlara yer vermiyoruz. Aynı şekilde SEO çalışmasında kullanılan ve gerçekte siteye zarar veren programların kullanılmasını da tavsiye etmediğimiz için çalışmalarımızda da kullanmıyoruz.

SEO nasıl yapılır?

Doğal çalışmanın önemine yeterince vurgu yaptıktan sonra doğal SEO çalışmasının nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi vermeye çalışalım. Bir web sitesini tanıtan bazı önemli etkenler vardır bunlar;

• Site kategorileri
• Site sayfaları
• Tasarım
• Kod yapısı
• İçerik

Bu bölümler, bir sitenin hangi alanda iş yaptığını göstermekle birlikte ziyaretçilerini yakından etkileyen durumlardır. Saydığımız bu durumları iyileştirmek veya doğru şekilde belirlemek, SEO kurallarının en temel maddeleridir. Bu maddeler doğru şekilde yapıldıktan sonra önemli olan kısım yani içerik kısmına sıra gelir. İçerik, bir sitede sunulan hizmetin açıklaması ile ilgili yazılan yazılardır. Yazılar yazılırken abartıdan uzak durmak, konu dışına çıkmamak ve konuya giriş yapmak için uzunca bir paragraf yazmaktan kaçınmak gerekir. Bazı sitelerde karşılaştığımız örnekler konuyu anlamak adına fikir verecektir. Örneğin “İstanbul`da gezilecek yerler” şeklinde yapılan bir arama sonucu ziyaret edilen sitede, gezilecek yerler bölümüne gelinceye kadar 1 sayfalık bir yazı ile karşılaşıyorsanız, bu tamamen kelime sayısını arttırarak Google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda çıkmak amacı ile yazılan bir yazıdır. Aslında ne kullanıcı ne de arama motorları için faydalı olmadığını belirtmek gerekiyor. Metafor olarak bu tip çalışmalardan da uzak kalarak, doğal SEO çalışması yapmaya özen gösteriyor ve çalışma yaptığımız sitelerin ilerleyen dönemlerde içerik yüzünden sıralamada gerileme yaşamasını engelliyoruz.

Siz hala SEO yaptırmadınız mı?

Sitenizin istediğiniz yere gelmemesinden yakınıyor ve işlerinizin düşük olduğundan şikayet ediyorsanız kesinlikle SEO çalışmasında gösterdiğiniz eksiklikten kaynaklandığını bilmenizi isteriz. Doğru çalışmanın yapıldığı her site mutlaka kazanç kapısı görevini görür. Siz de bu tip durumlardan yakınanlardan iseniz Metafor ile iletişime geçerek sitenizin gerekli çalışmalarının yapılması için destek talebinde bulunabilirsiniz. Alanında uzman kadrosu ile kısa sürede sitenizi istediğiniz yere ulaştırmak için arayın.

Detaylı bilgi için https://www.metafor.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir