• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
TBMM 24. Dönem Hatıra Ormanı Oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - TBMM Başkanı Çiçek, konuşmasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile gerçekleştirdikleri protokol çerçevesinde hem Türkiye'nin ağaçlandırılmasına katkı vermek hem ağaçlandırmanın Türkiye'nin geleceği açısından hayati bir değer olduğunu vurgulamak hem de milli hakimiyet kavramının toplumun bütün kesimlerince benimsenmesi açısından ağaçlandırma kampanyalarını desteklediklerini söyledi.

Çiçek, Türkiye'nin ağaçlandırılmasına, yeşil kuşağın oluşturulmasına Meclis olarak gerekli desteği verdiklerini dile getirdi.

Nerede bir orman yangını çıksa herkesin yüreğinin sızladığına inandığını ifade eden Çiçek, 50-100 senede meydana gelen ormanların, bazen ihmal bazen aşırı hırs ve kar bazen de aymazlık sebebiyle yanıp yok olduğunu, bunları tekrar kazanmak için de yıllarca beklemek gerektiğini belirtti.

"1 Milyon 928 Bin Hektarlık Alanı Ağaçlandırdık"
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da konuşmasında Orman Genel Müdürlüğü'nün çok güçlü bir teşkilat olduğunu belirterek, 2008 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlattıkları seferberlik kapsamında, 2 milyon 300 bin hektarlık alanda ağaçlandırma ve mera ıslah çalışması yapmayı planladıklarını, bugüne kadar 1 milyon 928 bin hektarlık alanı ağaçlandırdıklarını, bu yılla birlikte ağaçlandırılan alanın 2 milyon 400 bin hektar olacağını söyledi.

Dünya Ormancılık Zirvesi'nin 10'uncusunun Türkiye'de yapılacağını hatırlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bütün dünyada ormanlık alanlar azalırken, Türkiye'de ise hem alan hem kalite olarak arttığını belirtti.

Orman teşkilatının, pek çok ilke imza attığını, Türkiye'yi kent ormanlarıyla donattığını belirten Bakan Eroğlu, organik bal üretimini temin etmek ve üretimde dünyada ilk sıraya yerleşmek için 105 bal ormanı oluşturulduğunu, çalışmalara devam edileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından merasime katılanlar hatıra ormanına fidanlar dikti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir