• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
KCK İddianamesi Kabul Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Özel Yetkili 15. Ağır Ceza Mahkemesi, 2400 sayfalık KCK iddianamesini kabul etti. Sanıklardan Büşra Ersanlı için 22.5 yıl, Ragıp Zarakolu için 15 yıl hapis cezası istendi. İddianamede 147`si tutuklu 193 sanık yer alıyor.

1 NUMARA ALİ DURÇ

Kabul edilen KCK iddianamesinin bir numaralı sanığı Ali Durç olarak belirtiliyor. Kandil ile İmralı arasında köprü olan Durç, kırsaldan gelen talimatları kent yapılarına ileten en kritik isim.

Durç`un ayrıca Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) olarak bilinen PKK`nın gençlik yapılanmasının İstanbul`da gerçekleştirdiği molotoflu eylemlerin talimatlarını verdiği ve finansmanını sağladığı da iddia ediliyor.

KCK operasyonlarının ardından sırra kadem basan ve Kandil`e kaçtığı sanılan Durç, Nihat Oğraş ve Kudbettin Yazbaşı ile KCK Yürütme Kurulu`nun 3 üyesinden biri.

ERSANLI`NIN EVİNDE TALİMAT MEKTUBU

KCK tutuklusu Prof. Dr. Büşra Ersanlı`nın evindeki aramada, PKK`nın dağ kadrosundan şehirdeki militanlarına gönderdiği talimat mektubunun ele geçirildiği belirtildi. Mektubun Murat Karayılan tarafından Nihat Oğraş`a gönderildiği kaydedildi. Milletvekili seçimleri öncesinde seçim çalışmalarına yönelik Kandil`in istediklerinin yer aldığı mektuptaki talepler doğrultusunda Oğraş`ın da bir metin hazırlayıp bedewi-arap@ hotmail.com adresinden, BDP ve KCK`daki belirli düzeyde bulunan yöneticilere yine e-mail ile ilettiği saptandı.

KENT MECLİSLERİNİN YÜZDE 85`İ BDP`Lİ

Soruşturma dosyasında KCK ile BDP`nin iç içe geçtiğine dair delillerde yer alıyor. BDP İl Başkanlığı`ndaki toplantılara yönelik ortam dinlemesine İstanbul sorumlusu olduğu iddia edilen Mümtaz Aydeniz`in milletvekillerini yemin etmeye çağırdığı takıldı. Kent meclislerinde BDP`ye yüzde 40 kontenjan verildiği, ancak bunun yüzde 85`e ulaştığı eleştirisi de dinlemede tespit edildi. Savcılığın, BDP ve KCK`nın iç içe girdiği gerekçesiyle Yargıtay Başsavcılığı`na dosyanın bir örneğini gönderdiği kaydedildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir