• DOLAR 32.444
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2445.013
  • ...
Libya Geçici Hükümeti Düşürülebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nin Abdurrahim el-Keyb başbakanlığındaki geçici hükümete güvensizlik oyu verebileceği açıklandı.

Mısır’da yayımlanan el-Yovm es-Sabi gazetesinin haberine göre Libya Ulusal Geçiş Konseyi Üyesi Fethi el-Bace, Ulusal Geçiş Konseyi üyelerinin çoğunun Abdurrahim el-Keyb kabinesine güvensizlik oyu verme konusunda görüş birliği içerisinde olduğunu açıkladı.

Fethi el-Bace, el-Keyb kabinesinin ordu kurma ve ülkede güvenlik ve istikrarı sağlama konusunda başarısız olduğunu belirterek hükümetin düşürülmesi ihtimalinin güçlendiğini söyledi.

Ulusal Geçiş Konseyi’nin konuyla ilgili açıklamada bulunan diğer üyesi Muhammed el-Hureyzi ise el-Keyb kabinesine güvensizlik oyu verilmesi yönünde henüz karar verilmediğini ancak güvensizlik oyu talebiyle imza toplandığını söyledi.

Öte yandan Libya ulusal ordusunun kurulması için yapılan ikinci toplantının katılımcıları güçlü bir ordunun kurulabilmesi için devrimcilerden silah bırakmasını istedi.

Libyalı akademisyenlerden Arabi Sıddıki, Libya’nın doğusunda ayrılıkçı akımlar olduğuna dikkat çekerek Libya’nın şu an bir kaos içerisinde bulunduğunu söyledi.

“Mısratalılar canlarının istediğini yapıyor. Zintanlılar, önemli stratejik bölgelere hakimler. Trablus ise halkın hiçbir talebini karşılayabilecek durumda değil” diyen Sıddıki, zayıf hükümetin ülkeyi aşırı gruplara, silah kaçakçılarına ve ölüm tacirlerine emanet ettiğini söyledi.

YDH

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir