• DOLAR 32.269
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2412.153
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yavuz`dan şehid ailelerine ve kabirlerine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı'nda fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarının HDP/PKK'lilerce vahşice katledilişin üzerinden 4 yıl geçti. Her Kurban Bayramı'nda acısı tazelenen şehidlerin kabirleri ve aileleri ziyaret edilmeye devam ediyor.

Diyarbakır'da temaslarını sürdüren HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz da beraberindeki heyet ile birlikte şehitlerin kabirlerini ve ailelerini ziyaret ederek hüzünlerine ortak oldu.

6-8 Ekim olaylarında hunharca katledilen Şehid Hasan Gökgöz, Şehid Yasin Börü, Şehid Riyad Güneş, Şehid Hüseyin Dakak, Şehid Turan Yavaş, Şehid Cumali Güneş ve Yasin Börü'nün hocası Şehid Aytaç Baran'ın kabirlerini ziyaret eden Yavuz, burada şehitlerin ruhlarına Fatiha okudu.

Şehadetin Peygamberlik vazifesinden sonra en yüksek mertebe olduğunu söyleyen Yavuz, İslam uğrunda canlarını veren bu gencecik şehidleri asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

Kabir ziyaretinden sonra şehid ailelerine de bir ziyaret gerçekleştiren Yavuz, ailelere sabır tavsiyesinde bulunarak bu tür olayların bir daha yaşanmaması için çalışacaklarını söyledi.

Ziyaret ettiği evlerde şehidlerin çocuklarıyla özel olarak ilgilenen Yavuz, çocukları kucağına alarak hediyeler verdi.

Ziyarette bulunduğu her şehidin evinde şehidlikten ve mertebelerinden bahseden Yavuz, Allah'ın anne-babalarına bahşettiği büyük bir bahtiyarlık olduğunu söyledi.

"Önümüzü aydınlatan şehidlerdir"

Peygamberlikten sonra en yüce makamın şehidlik olduğunu söyleyen Yavuz, "Allah-u Teala bizleri şehitlerimizin şefaatinden mahrum etmesin. Şehidler bizim davamızın ışıklarıdırlar. Önümüzü aydınlatıyorlar. Peygamberlikten sonra en yüce mertebe şüphesiz şehidliktir. Allah'ın dini, davasını ikamet etme noktasında bir mücadele vererek şehid oldular. Yaşları küçük olsa da velayet makamları çok çok büyüktür. Bunu biz gözümüzle görüyor ve işitiyoruz. Allah sizlere bu dünyada bir acı vermiş ama diğer tarafta çok büyük bir bahtiyarlık vermiş. Bu büyük bir nimettir. Rabbim kardeşlerimizin şefaatlerini kabul etsin. Makamlarını Âli eylesin." diye konuştu. (Ramazan Casuk - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir