Kurban eti neden yeşillenir?
Kurban Bayramı ile birlikte et saklamanın püf noktaları da merak ediliyor. İşte çok merak edilen Kurban eti neden yeşillenir? sorusunun cevabı...
Kurban eti hemen hemen her evde girdiği an tüketilir ve etlerin birçoğu da buzdolaplarına yerleştirilerek muhafaza edilmeye çalışılır. Fakat birçok kişi kurban etlerini saklama koşullarını, dinlenme sürelerini bilmez. Bu nedenle de çeşitli problemler meydana gelir. Peki kurban eti neden yeşillenir? İşte merak edilen sorunun cevabı...
KURBAN ETİ NEDEN YEŞİLLENİR?
Kurban etleri buzdolabına konulduğunda belli bir sıcaklık seviyesine sahip olurlar. Buzdolabı soğutması etin iç kısımlarına kadar ulaşmaz. Bunun doğal sonucu olarak kurban etlerinin hava almayan yerlerinde çok hızlı bozulmalar ve yeşillenmeler meydana gelir.
KAVURMA NASIL YAPILIR?
Bunun olmaması için kurban etlerinin dinlendirilip yerleştirmesi yapılmalıdır. Üst üste konularak buzdolabına yığılmaması tavsiye edilir. Mümkünse ayrı ayrı poşetlenip dondurucular içinde düzenli bir şekilde yerleştirilerek muhafaza edilmelidir. Çünkü etler yığılarak koyulduğunda arada kalanlar hava almaz ve o kısımlar yeterli soğumaz. Bunun sonucunda bozulmalar ve yeşillenmeler gözlenir.
Evlere gelen kurban etlerinin sağlıklı bir şekilde saklanması ve tüketilmesine dikkat edilmelidir. Çünkü kurban etleri kasaptan alınan etlere göre farklıdır. Evlere giren kurban etleri kesildikten sonra direkt olarak geldiği için sıcaktır. Bu nedenle etler yeterli miktarda dinlendirilir ve uygun şekilde saklanır.
KURBAN ETİ YIKANIR MI? KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?
Taze et kanı akıtılmadan bekletilmeden poşete ve dolaba konulunca yer yer yeşillenmeler meydana gelebiliyor. Öncelikte et bir gün boyunca dinlendirilmeli lakin bunu poşet içinde hava almadan değil de bir tepsi ya da sağlıklı plastik kaplar içerisinde yapmak gerekiyor.