• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kurban eti yeşillenirse ne yapılmalı? Et neden yeşillenir?  
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban eti hemen hemen her evde girdiği an tüketilir ve etlerin birçoğu da buzdolaplarına yerleştirilerek muhafaza edilmeye çalışılır. Fakat birçok kişi kurban etlerini saklama koşullarını, dinlenme sürelerini bilmez. Bu nedenle de çeşitli problemler meydana gelir. Peki Kurban eti yeşillenirse ne yapılmalı? Et neden yeşillenir?  İşte merak edilen sorunun cevabı...

KURBAN ETİ YEŞİLLENİRSE NE YAPILMALI?

Kurban etleri buzdolabına konulduğunda belli bir sıcaklık seviyesine sahip olurlar. Buzdolabı soğutması etin iç kısımlarına kadar ulaşmaz. Bunun doğal sonucu olarak kurban etlerinin hava almayan yerlerinde çok hızlı bozulmalar ve yeşillenmeler meydana gelir. Yine kesilen kurbanın etlerinin hemen poşetlere konulması da sıcak havalarda etin yeşillenmesine neden olabilir. Bu durumların yaşanmaması için etin dinlendirildikten sonra poşetlere ve bozluğa konulması gerekiyor. Yeşillenen et, zararlı hale gelir.

ET NEDEN YEŞİLLENİR?

Bunun olmaması için kurban etlerinin dinlendirilip yerleştirmesi yapılmalıdır. Üst üste konularak buzdolabına yığılmaması tavsiye edilir. Mümkünse ayrı ayrı poşetlenip dondurucular içinde düzenli bir şekilde yerleştirilerek muhaza edilmelidir. Çünkü etler yığılarak koyulduğunda arada kalanlar hava almaz ve o kısımlar yeterli soğumaz. Bunun sonucunda bozulmalar ve yeşillenmeler gözlenir.

Evlere gelen kurban etlerinin sağlıklı bir şekilde saklanması ve tüketilmesine dikkat edilmelidir. Çünkü kurban etleri kasaptan alınan etlere göre farklıdır. Evlere giren kurban etleri kesildikten sonra direkt olarak geldiği için sıcaktır. Bu nedenle etler yeterli miktarda dinlendirilir ve uygun şekilde saklanır.

Taze et kanı akıtılmadan bekletilmeden poşete ve dolaba konulunca yer yer yeşermeler meydana gelebiliyor. Öncelikte et bir gün boyunca dinlendirilmeli lakin bunu poşet içinde hava almadan değil de bir tepsi ya da sağlıklı plastik kaplar içerisinde yapmak gerekiyor.

KURBAN ETİ YIKANIR MI? KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?

Taze et kanı akıtılmadan bekletilmeden poşete ve dolaba konulunca yer yer yeşillenmeler meydana gelebiliyor. Öncelikte et bir gün boyunca dinlendirilmeli lakin bunu poşet içinde hava almadan değil de bir tepsi ya da sağlıklı plastik kaplar içerisinde yapmak gerekiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir