• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
100 bin Müslüman bayram namazını Mescid-i Aksa`da kıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan  Müslümanlar, bayram namazında Mescid-i Aksa'yı doldurdu.  Arife günü yatsı namazından itibaren Mescid-i Aksa'ya gelen  Filistinlilerin sayısı sabah namazında on binlere ulaştı. Ayrıca işgal altındaki  Doğu Kudüs'ün uzak mahallelerinden Mescid-i Aksa'ya gelmek isteyen Filistinli  Müslümanlar, Harem-i Şerif'in içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesine çıkan  yollarda uzun kuyruklar oluşturdu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve teşrik tekbirleriyle bayram namazına kadar  Mescid-i Aksa'da bekleyen on binlerce Müslüman, namazdan sonra okunan bayram  hutbesini dinledi.  Bayram namazının ardından avluda çocuklar için bazı etkinlikler  düzenlenerek hediyeler dağıtıldı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas ed-Dibs, aralarında  çeşitli İslam ve Arap ülkelerinden gelenlerin de bulunduğu yaklaşık 100 bin  Müslümanın bayram namazını Aksa'da eda ettiğini belirtti. Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin okuduğu bayram  hutbesinde, Kudüslülerin ve gönüllü muhafızlar olarak bilinen "murabıt"ların  Aksa'yı işgale ve Yahudi yerleşimcilere karşı savunmada kararlı olduğunu ifade  etti.

Şeyh Hüseyin ayrıca  başta Başbakan Binyamin Netanyahu olmak üzere  işgal hükümetinin İsrail parlamentosundaki sağcı radikallerin Aksa'ya girmesine  izin vermesini eleştirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir