• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Kardeşliğin şehri Siirt`ten 3 dilde bayram mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı ilgili duygu ve temennilerini 3 dilde (Türkçe, Kürtçe, Arapça) İLKHA aracılığıyla dile getiren esnaf ve vatandaşlar, bu bayramın zulüm altındaki Müslümanlara kurtuluş vesilesi olmasını diledi.

ABD'nin dolar kozunu kullanarak Türkiye ekonomisine darbe vurmak istemesine tepki gösteren Siirt esnafı, ABD ve Trump'a inat bu Kurban Bayramı'nda fiyatları düşürdüklerini ve bu ekonomik krizde "ülkemizin yanındayız" mesajını verdi.

Kurban Bayramı'na sayılı saatler kalırken, ihtiyaçlarını karşılamak isteyen Siirtli vatandaşları bayram telaşı sardı. Bayramlık almak için çoluk çocuk, yaşlı her yaştan çarşı pazarı dolduran vatandaşların oluşturduğu hareketlilik, döviz kurundaki artışa rağmen işleri iyice düşen esnafın yüzünü güldürüyor.

"Dolara inat fiyatları yarı yarıya düşürdüm"

Tacettin Ergüzel isimli esnaf, "Milletimin bayramı mübarek olsun. Dolara inat fiyatları yarı yarıya düşürdüm. Milletimiz faydalansın. Doların yükselişi bize sökmez. Daha önce sattığım ürünleri 10 TL'den 5 TL'ye düşürdüm. İnşallah bu bayram hayırlara vesile olur." şeklinde konuştu

"ABD'ye ve Trump'a inat milletimizin yanındayız"

Esnaf Veysel Ekin ise "ABD'ye ve Trump'a inat milletimizin yanındayız." diyerek fiyatları yükseltmediklerini söyledi. Ekin, "Halkımıza hizmet vermekten mutluluk duyuyorum. Allah'a şükürler olsun ki işlerimiz iyi, dolar ile bir alakamız yok ve ülkemizi sonuna kadar destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bayram ihtiyaçlarını karşılamak için pazara geldiğini ifade eden Kumri Yıldız, "Dolar yükseldi ama fiyatlar halen ucuz. Bu durum esnaflar için iyi değil fakat yine de satın alma gücümüz yok. Hepimiz Müslümanız ve işlerimizi de Müslümanlığa uygun bir şekilde yapmalıyız. Allah Müslümanların yardımcısı olsun ve bütün Müslümanların bayramını kutluyorum." dedi.

"Rabbimize şükrediyoruz ki işlerimiz bu arefede rayında"

Yaklaşık 70 yıldır babadan kalma terzilik mesleğini devam ettirdiğini ifade eden Şakir Özmazı duygularını şu şekilde aktardı: "Bayramın bereketini yaşıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki her sene bayram arefesinin yoğunluğunu yaşıyoruz. Vatandaşların alım gücü her ne kadar düşmüş olsa bile bizim çarşımızda her bütçeye uygun elbise tamiri, daraltma işlemlerini yapıyoruz. Rabbimize şükrediyoruz ki işlerimiz bu arife rayında, bu vesile ile bütün İslam âleminin bayramı mübarek olsun." şeklinde konuştu.

"Allah Müslümanlara düşmanlık yapanların iki yakasının bir araya getirmesin"

ABD ve siyonist rejimin Türkiye ile Müslümanların düşmanı olduğunu söyleyen esnaf Medeni Baykan, "Bütün Müslümanların bayramı mübarek olsun, Allah-u Teâlâ milletimize ve Müslümanlara düşmanlık yapanların iki yakasının bir araya getirmesin. ABD, işgalci israil İslam'ın düşmanıdır. Onlar Türkiye'nin yok olmasını istiyorlar ama inşallah onlar yok olacaklar. Bütün Müslümanlar kardeştir. Milletimizin Kurban Bayramı'nı kutluyorum." şeklinde konuştu.

Bayram harçlığını çıkarmak için pazarda kolonya ve lokum sattığını belirten Yunus Kaya, geçen sene daha iyi kâr ettiğini ve bu sene aldığı fiyattan çok düşük bir kârla sattığını dile getirdi.

"Dolar yükselmesine rağmen bayram bereketli"

Tarihi çarşıda 35 yıldır ayakkabı satıcılığı yapan ve işlerinin bu bayram diğer bayramlara nazaran düşük olduğunu söyleyen Abdulalim Alçı, ancak doların yükselmesine rağmen işlerinin iyi olduğunu belirtti.

Ayakkabıları eski fiyattan sattıklarını, bayramın bereketli olduğunu, her şeyin yoluna gireceğine inandığını belirten Alçin, ABD ve dolara inat fiyatları yükseltmeyeceklerini ve özelde Siirtli vatandaşların genelde ise bütün İslam âleminin bayramını kutladı.

Babasına yardıma geldiğini belirten 10 yaşındaki Muhammed Emin Alçı, bayram geldiği için çok mutlu olduğunu, sadece kendisinin değil bütün Siirtlilerin mutlu olduğunu söyledi.

"Allah bütün Müslümanların yardımcısı olsun" duasında bulunan küçük Alçı, ABD'ye lanet okudu ve bütün Müslümanların bayramını kutladı.

ABD'ye inat bu bayramın çok daha güzel geçeceğine inandıklarını belirten esnaflardan Fahri Can, "İnşallah birbirimizi sevecek ve birbirimize destek olacağız" diyerek bu şekilde milletçe bütün zorlukların üstesinden gelebileceğimize inandığını söyledi ve bu bayramın ümmet-i Muhammed'e hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. (Murat Orhan-İLKHA)










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir