• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Bayram trafiği helikopter ve drone ile denetlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İçişleri Bakanlığınca ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalığın oluşturulması amacıyla başlatılan ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan  "Bu bayramda ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında trafik uygulamasına katıldı.

Güzeloğlu, trafiğin olduğu yoğun saatler ve bölgelerde helikopter ve drone ile denetimlerinin süreceğini ifade etti.

Uygulama noktasında vatandaşlarla sohbet ettikten sonra açıklamalarda bulunan Güzeloğlu, bu bayramın tüm Türkiye'de olduğu gibi ilde de kazasız ve sorunsuz geçmesi için bir dizi tedbirler aldıklarını söyledi.

Güzeloğlu, "Özellikle, bugün içinde bulunduğumuz, şu anda trafik kontrol noktamız da olduğu gibi ülkemizin yaşadığı ve çok acı kayıplar verdiği trafik teröründe yaşadığımız acılardan bağımsız bir bayram olmasını da içtenlikle diliyorum. Aldığımız tüm tedbirlerle, tüm ülkemizde olduğu gibi Diyarbakır'ımızda da bu bayram yaşanan trafik kazalarının ve şüphesiz acıların ve kayıpların hiç olmamasını dilediğimizi ve gayret ettiğimizi de paylaşmak istiyorum. İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan, bu bayramda özellikle farkındalığı arttırmak, trafikteki bütün sürücülerimize dönük tedbirlerimizi ve önlemlerimizi çoğaltmak ve özellikle küçük çocuklarımızın, ailelerde, anne ve babalarına ve sürücü olan araçtaki tüm diğer bireylere karşı farkındalığı oluşturmak adına kırmızı düdük kampanyasının da Diyarbakır'ın da katıldığı bir şekilde hızla sürdüğünü paylaşmak istiyorum." dedi.

Güzeloğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Şüphesiz ki trafik terörü ve kazalarında çok can kaybımız, çok kayıplarımız var. Artık bunların olmaması adına da bir kararlılığımız var. Trafik kuralları içerisinde, sevdiklerine insanları ulaştıran, kavuşturan, bayram coşkusunu ve bayrama dönük beklentileri şüphesiz arttıran bir kavram. Ama bunu aşırı hızla, dikkatsizlikle, tedbirsizlikle, kurallara uymamakla acılara dönüştürmemek lazım. Diyarbakır ili genelinde buna dönük olmak üzere İçişleri Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda Emniyet ve Jandarma bölgemizde çok yoğun bir denetim ve şu an itibariyle takip sürmekte. Toplam 77 trafik ekibimiz ve timimiz 960'a yakın trafik personelimiz, 24 saat esasına göre görev yapmakta. Bunların yanı sıra burada olduğu gibi genel güvenlik ve asayiş ekiplerimiz, 50 Kontrol noktasında yine trafik denetimlerine de katkıda bulunmakta. Özellikle sabit araçlarımızın yanı sıra, yoğun saatler ve bölgelerde helikopter ve drone denetimlerimiz sürmekte. Özellikle aşırı hız, kurallara uymama, emniyet kemeri takmama, yakın takip kurallarına uymama gibi trafik kazalarının başta gelen nedenlerine dönük çok sıkı bir, önce eğitim ve sonra denetim yapıyoruz. Ekiplerimiz nezaket ve saygı kuralları çerçevesinde vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, onlara iyi bayram dileklerini paylaşmak ve iletmek ve özellikle bu kurallar çerçevesinde denetimlerini gerçekleştirerek sağlıklı bir şekilde gidecekleri yere erişmelerini temin etmek noktasında yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Sevinerek ifade ediyorum ve inşallah böyle devam etmesini diliyorum."

Diyarbakır'da bayram tatilinden bugüne kadar yaklaşık 7 yaralamalı hafif trafik kaza olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, "Çok şükür bunlar da can kaybımız yok, ağır bir yaralımız yok, maddi hasarlı geçiştireceğimiz kazalar ama tabi, şüphesiz bunun daha ötesi için, çok daha fazla dikkat edip meselenin asla olumsuza taşınmaması için çaba sarf ediyoruz. Bu noktada bütün sürücülerimize de buradan çağrıda bulunuyorum. Her birisinin bu konuda çok dikkatli olması, kurallara uygun bir yolculuk gerçekleştirilmesi, sevdiklerine geçte olsa sağlıkla kavuşmaları esas. Ekiplerimizin bu yöndeki denetimleri kesintisiz sürecek ve inşallah hem ülkemizde hem ilimizde bu bayramı kazasız ve kayıpsız geçirmeyi de dileyeceğiz. Ben sizlere de teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Uygulama noktasında vatandaşlarla sohbet eden ve trafik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulunan Güzeloğlu, vatandaşların bayramlarını kutladı.

Uygulamaya Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu katıldı. (Emrah Deniz-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir