• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Kılıçdaroğlu`ndan Alaaddin Camii savunması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin ilk yıllarında CHP yönetimi döneminde harabeye çevrilen camiler konusunda partisini savunan açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, CHP`yi savunmak için yaptığı konuşmada sık sık örnek olarak verilen Konya`daki Alaaddin Camii`nin Osmanlı döneminde de savaşa giden askerler tarafından kullanıldığını söyledi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında depo olarak kullanılan ancak daha sonra Gazi Mustafa Kemal`in talimatlarına rağmen aslına çevrilmeyen Alaaddin Camii, Başbakan Erdoğan tarafından sık sık gündeme getirilir ve CHP`nin bu konudaki geçmişi hatırlatılır.

Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında bir kez daha cevap niteliğinde konuya değindi ve şunları söyledi: "Başbakan Erdoğan Konya`da camiyi ahır yaptılar diyor. Padişah Vahdettin de savaş yıllarında Alaaddin Camii`ni askerlere tahsis etti. Askere tahsis edildi Konya`daki Alaaddin Camii. Bunları ben söylemiyorum, Diyanet`in yayını söylüyor. Savaşa giden, şehit düşen askerler camide yatıyor. Yalan makinesi diyordum ama makineyi de geçti. Doğruları her ortamda söylemek bu ülkeyi seven herkesin görevidir. Hiçbir cami ahır yapılmamıştır. CHP camileri ahır yaptı demek büyük ahlaksızlıktır."

ALAADDİN CAMİİ

Birinci dünya savaşı sırasında ordunun deposu olarak kullanılan Konya`daki tarihi camilerden biri olan Selçuklu eseri Alaattin Camii`nin durumunu gören Mustafa Kemal depo olarak kullanılmamasını istemesine rağmen ancak 1 yıldan fazla süre sonunda boşaltıalbildi. Daha sonra da cami müze yapıldı. Sonraki dönemlerde ise Ziraat Bankası ve Toprak Mahsülleri Ofisi de bazı camileri hububat deposu olarak kullandı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir