• DOLAR 32.588
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2464.412
  • ...
Amerika`ya karşı Milletçe dik duruş devam etmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Dünya üzerinde kimi zaman askeri kimi zaman da ekonomik darbelerle ülkeleri dizayn etmeye çalışan küresel haydut Amerika 15 Temmuz`da maşalarıyla başaramadığını dolarla yapmaya çalıştı. Amerika`nın ekonomik darbe girişimini milletçe dik durarak bertaraf eden Türkiye halkı ve iş dünyası temsilcileri, oluşan bu havanın devam etmesi gerektiğini belirtiyor. Yerli üretimin desteklenmesi gerektiğini belirten iş dünyası temsilcileri küresel güçlere karşı direnişin sürmesi gerektiğini belirtiyor.


HAKSİAD Başkanı Ramazan Azboy

“BİZ BİRLİK OLDUKÇA KARŞIDAKİLER GERİ ADIM ATACAK”

En büyük sıkıntımız üretim noktasında diyen HAKSİAD Başkanı Ramazan Azboy, “Bundan sonra daha fazla üreteceğiz. Daha fazla çalışacağız ve bu ürettiklerimizi ihraç edeceğiz. Dernek üyelerimize bu konuda bir mesaj hazırladık ve bu üç hususa riayet etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunduk. Kendi kendine yetmeyen bir ekonomi olduğumuz sürece bu sıkıntılara her zaman maruz kalacağız. Bu böyle sürdükçe bizim zayıf yanımız olacak ve dış güçler sürekli bizi bu yönümüzden vurmaya kalkacaktır. Bugün Dolar ile vuruyorlar yarın Euro ile vurabilirler. Bunu engellemek için de en kısa sürede üretime yatırım yapmamız gerekiyor. Göbekten başkalarına bağlı olanlar her zaman sıkıntı çekerler. Geçmişte D8 ile yapıldığı gibi bugün de buna benzer birlikler kurularak rekabet oluşturabilecek sistemler ve para birimleri oluşturulmalı. Biz birlik oldukça karşıdakilerin geri adım atması kaçınılmaz olacak. Bugün dünya biliyor ki İran`a yapılan ambargo sonra Türkiye`ye yapıldı yarın ise başka bir ülke olabilir. Artık kendi markalarımızı oluşturduğumuz takdirde bu krizler bizi etkilemeyecektir.” şeklinde konuştu.

“EKONOMİK DİRİLİŞİMİZE VESİLE OLACAK”

ASKON Başkanı Hasan Ali Cesur ise, iş dünyası kuruluşlarına seslenerek, “Biz inanıyoruz ki, bu birliktelik, nasıl bir dayanışma içinde olduğumuzun somut bir göstergesi olsun. Birlikte yapılacak organize çalışmalar ile sürece etkimizin ve katkımızın ülke menfaatleri doğrultusunda son derece yararlı olacağı kanaatini taşımaktayız. Biz istikbal ve istiklali önceleyen tüm kuruluşlarımızın bu çağrıya tepkisiz kalmayacağını düşünüyor, ekonomik dirilişimize vesile olacak bu krizden de millet olarak alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.


TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken

“YERLİ ÜRÜNLERE VATANDAŞLARIN YÖNELMESİ SEBEBİYLE FIRSATÇILIK YAPILMAMALI”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada alınan ekonomik tedbirlerin olumlu sonuç vermeye başladığını ve doların düşmeye başladığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'nin elektronik ürünlerine boykot çağrısını desteklediklerini ifade eden Palandöken, "Milli ekonomimiz için milli seferberliğin olduğu bu dönemde vatandaşlarımız ithal ürünler yerine yerli ürünleri satın alıp kullanmaya özen göstermeli. Ancak bu önemli günde yerli ürünlere vatandaşların yönelmesi sebebiyle fırsatçılık yapılmamalı ve fiyatlar rastgele artırılmamalı." değerlendirmesinde bulundu. Palandöken, bu dönemde iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının yurt içindeki ticari işlemlerin TL cinsinden yapılması için öncülük etmesi gerektiğine işaret etti.

 “ULUSLARARASI GANGSTERE TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Ege Karadenizli Sanayici ve İşadamları Derneği (EGE KARSİAD) üyesi bir grup, Karşıyaka ilçesindeki bir kuyumcuda bir araya geldi. Ellerindeki döviz ve altınları TL`ye çeviren dernek üyeleri adına açıklama yapan dernek başkanı Temel Yıldırım, ABD'nin Türkiye üzerindeki ekonomik yaptırımlarına vatandaş olarak tepkilerini dile getirmek istediklerini bildirdi. Yıldırım "Terör sevici sömürgeci devlet, bize köleliği dayatıyor. 'Ya benim emrimde hareket edeceksiniz, istediklerimi yapacaksınız ya da size yaşama hakkı tanımam' diyor. Okyanus ötesinden dünyayı yönetme, haraca bağlama sevdasındaki uluslararası gangstere taviz vermeyeceğiz." dedi. Yıldırım, bu spekülatif atağa karşı morallerinin her zamankinden yüksek olduğunu kaydetti. İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu da açıklama yaparak döviz üzerinden Türkiye'yi yıpratma ve ekonomik olarak zor durumda bırakma çabalarını kınadıklarını bildirdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir