• DOLAR 32.459
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2441.711
  • ...
Arınç: Dava Açılınca Değerlendiririz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ``28 Şubat süreciyle ilgili iddianın ne olduğunu, delillerin nelerden ibaret olduğunu, kimlerin sanık olduğunu etraflıca belki değerlendirerek hem bireysel olarak hem de Bakanlar Kurulu olarak bu konuda nasıl bir davranış içerisinde olacağımızı ancak o zaman görebiliriz." dedi.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, "Amme Alacaklarının Tahsil Usülü Hakkındaki Kanun Tasarısı olumlu bulundu. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türk Petrol Kanun Tasarısı Taslağı hakkında bilgiler verdi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan`ın Bireysel Emelilik Sigorta Kanunu Taslağı Basın Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair taslağı olumlu bulundu; imzaya açıldı. Başbakan Erdoğan`ın yurt dışı ve bölgedeki gelişmelerle ilgili görüşmeler oldu." dedi.

Arınç, daha sonra soruları yanıtladı.

Arınç, "28 Şubat sürecinin mağdurları olarak değerlendirme yaptınız mı?" sorusu üzerine, "Bakanlar Kurulu gündeminde bu konu görüşülmedi. Geçtiğimiz perşembe günü süreç başladı. Bu bir yargı süreci yargı sürecinin başlangıcı. Soruşturmadan bahsedebiliriz. İddianeme ne zaman tanzim edilir, yargının konusu. Davanın açılışını müteakip değerlendirmemiz daha doğru olur. 12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili açılan davaya birkaç gün kala Bakanlar Kurulu müdahil olacağını açıkladı.


Şimdi 28 Şubat süreciyle ilgili iddianın ne olduğunu, delillerin nelerden ibaret olduğunu, kimlerin sanık olduğunu etraflıca belki değerlendirerek hem bireysel olarak hem de Bakanlar Kurulu olarak bu konuda nasıl bir davranış içerisinde olacağımızı ancak o zaman görebiliriz."
cevabını verdi.

Arınç, "Türkiye`nin Kıbrıs ile ilgili B planı gündeme geldi mi?" sorusunu da şöyle cevapladı:

"Bu konu gündeme gelmedi. Basından okudum. Toplumlar arası görüşmeler yapılıyor. B planının ne olacağı, süreci yürütenler tarafından bilinebilir. Kıbrıs Türk Devleti olarak değiştirilecek midir hiçbir resmi kaynakta böyle bir açıklama yoktur."

Arınç, Suriye ile ilgili soru üzerine de, "Kofi Annan Türkiye`yi ziyaret etmişti. Kampları yukarıdan helikopterle hem de içeride ziyaret etmişti. Başbakan`ın bu kampları özel olarak ziyaret etmesi söz konusu değil bu günlerde. Humus`ta tank bombardımanı olduğu, ölü olmadığı belirtiliyor. Annan çalışmalarını Annan`ın Suriye`deki planlarını destekliyor olmakla birlikte Suriye yönetimi söz vermiş olmasına rağmen hiçbir sözünü tutmamıştır. Cereyan eden olaylar verilen sözlerin yeterince tutulmadığını ortaya koydu." diye konuştu.

Mehmet Ağar`ın hapis cezasının onanması gündem gelip gelmediği ile ilgili soru üzerine de Arınç, "Mehmet Ağar`ın cezası gündeme gelmez, gelmemesi de lazım." dedi.

Memur zammı ile ilgili soruya da Arınç, işu cevabı verdi:
"Bu görüşmelerin başlayacağı ortaya konulmuştu. Uyuşmazlık halinde kimlerin teşekkül edeceği biliniyor. Memurun toplu sözleşme hakkı gündeme gelmişti. Ocaktan itibaren geçerli olacağı için hiçbir memur hak kaybına uğramayacak. Önümüzdeki hafta toplu sözleşme görüşmelerine başlayacağını söylediler."

Barzani`nin Türkiye`ye gelmesiyle ilgili soruya da Arınç, "Olabilir; ancak görüşülecek konular da vardır." diye cevap verdi.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir