• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Nasıl Olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Doğu Anadolu'nun doğusu ile Erzincan, Batman ve Siirt çevrelerinin, gece saatlerinde ise İzmir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Gönen ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: İç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı, yurdun doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege Kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/S), akşam saatlerinden itibaren Güney Ege Kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (50-70 Km/S) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; güneyli yönlerden Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege Kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/S), akşam saatlerinden itibaren Güney Ege Kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (50-70 Km/S) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Yüksek hava sıcaklığı ve bölgede beklenen sağanak yağış nedeniyle, Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Hakkari, Tunceli ve Şırnak illerimiz başta olmak üzere ülkemizin doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA:
Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Gönen ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde İzmir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı, gece saatlerinde Batı Akdeniz'in çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı, gece saatlerinde batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in, öğleden sonra Bayburt ve Artvin çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun akşam saatlerinde kadar aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Batman ve Siirt çevrelerinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara:
Az bulutlu (8/24)
İstanbul: Parçalı bulutlu (13/22)
İzmir: Parçalı bulutlu ( 14/25)
Bursa: Parçalı bulutlu (13/26)
Konya: Az bulutlu (9/25)
Adana: Az bulutlu (16/26)
Mersin: Az bulutlu (15/23)
Diyarbakır: Çok bulutlu (7/22)
Batman: Sağanak yağışlı (9/21)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (11/26)
Gaziantep: Parçalı bulutlu (8/23)
Mardin: Çok bulutlu (7/20)
Van: Sağanak yağışlı (4/11)
Bingöl: Çok bulutlu (4/17)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir