• DOLAR 32.556
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2445.715
  • ...
Meteoroloji Bu Hafta İçin Uyardı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin doğusu ile İzmir, Manisa, Çanakkale, Bursa, Balıkesir ve sabah ilk saatlerde İstanbul çevrelerinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Muş, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının, Doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege` de yer yer kuvvetli (30-50 Km/S) olarak eseceği tahmin ediliyor.

VATANDAŞA ÇOK ÖNEMLİ UYARI!

Yağışların; Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Muş, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

YURTTA HAVA DURUMU

Ülkemizin doğusu ile İzmir, Manisa, Çanakkale, Bursa, Balıkesir ve sabah ilk saatlerde İstanbul çevrelerinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Muş, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege`de yer yer kuvvetli olarak esecek.

AJANSLAR

Bu haberler de ilginizi çekebilir