• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakanlıktan Belediyelere 70 Milyon Değerinde Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı farklı siyasi partilere bağlı belediyelere toplamda 70 milyon 111 bin lira tutarında çöp toplama aracı dağıtacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2010-2012 dönemi içerisinde her ilde farklı belediyelere hibe şeklinde gerçekleşecek yardımlarda, parti ayrımı gözetmeksizin toplamda 730 adet sıkıştırmalı çöp toplama aracı dağıtılmasını planlıyor. Dağıtılacak olan sıkıştırmalı çöp toplama araçlarının toplam ekonomik değeri ise 70 Milyon Türk Lirası tutarında.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar gelişen, çağdaşlaşan, modernleşen dünyada, Türkiye'nin, Avrupa'dan, Amerika'dan, Uzak Doğu'daki gelişmiş ülkelerden çok daha hızlı, çevreci bir duyarlılıkla gelişmesini sürdürdüğünü belirtti.

Çöp toplama araçlarının belediyelerin ekipmanlarını daha da güçlendireceğini söyleyen Bakan Bayraktar "Biz çevreye duyarlı biçimde kalkınacağız. Fakat sanayicimizi, ihracatçımızı ihmal edemeyiz. Çevreci mamul üretmek için adımlar atacağız" dedi.

Bakan Bayraktar, 23 bin belediyenin yüzde 90'ında katı atık bertaraf tesislerinin bitirilmeye çalışıldığını, atık su tesislerini bitirme noktasında ciddi mesafe aldıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin, çevre korunmasında dünyadaki uluslararası anlaşmalara en iyi şekilde uyduğunu, çevre hassasiyetinin yüksek olduğunu dile getiren Bakan Bayraktar, belediyelere 170 araç verdiklerini, ileriki aylarda daha fazla aracı belediyelerin hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen araçlar sayesinde çöplerin daha etkili bir biçimde toplanması ve çevrenin daha temiz kalması sağlanacak. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir