• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
"145 ülkede vekâletle kurban kesimi yapılacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle bu yıl içerisinde 145 ülkede kurban kesimi yapılacağını belirtti.

1993 yılından bu yana dünyanın 7 kıtasında 26 senedir vekâletle başarılı bir şekilde kurban kesim organizasyonun yapıldığını ifade eden Altıok, şimdiye kadar 2 buçuk milyonu aşkın aileye ulaşıldığını dile getirdi.

Altıok, 145 ülkede 400 merkezde kurban kesiminin planlandığını ve kurban kesim bedelinin ise yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Dünyanın 7 kıtasına vekâlet ile hiç tanımadıkları bölgelere, din ayırımı yapmaksızın kurban eti ulaştırdıklarını vurgulayan Altıok, "Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile geçen yıl 139 ülkede vekâletle Kurban dağıtımı yapıldı. 2018 yılı içerisinde ise 145 ülkede Afrika, Asya, dünyanın Kuzeyi ve Güneyi olmak üzere, dünyanın 7 kıtasına, adımıza vekâlet ile hiç tanımadığımız bölgelere, topluluklara, insanlara hatta din ayırımı dahi yapmaksızın kurban eti ulaştırılmaktadır. 1993 yılından bu yana 26 senedir vekâletle kurban kesim organizasyonu çok başarılı bir şekilde 2 buçuk milyona aşkın aileye ulaştırılmış ve bu sayı 10 milyon insana tekabül etmektedir." dedi.

"Vekâleten kesilen Kurbanlar Türkiye'deki Müslümanlara da ulaştırılıyor"

Yılda bir kez boğazından et girmeyen Müslümanların olduğuna işaret eden Altıok, "Türkiye'deki binlerce aileye vekâleten kesilen kurban yardımları ulaştırılmaktadır. Bu seneki yurtiçi kurban fiyatlarımız 850 TL, yurt dışında da 625 TL'dir. Vekâleten kurban kesmek isteyen kardeşlerimiz müftülüklerimize, diyanetin mail adreslerine, PTT ve banka aracılığı ile hesap açılan bütün bankalardan ayın 20'sine kadar bu havaleleri yaptırabilirler." diye konuştu.(Murat Orhan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir