• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Yaz Kur`an kurslarımızda hayırlı bir nesil yetişecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz Kur'an kursları ülke genelinde olduğu gibi Bitlis'te de tüm güzelliğiyle devam ediyor. 25 Haziran'da başlayan kurslar, 18 Ağustos tarihinde resmi olarak sona erecek. Kur'an kurslarına her geçen gün rağbetin artığına dikkat çeken Bitlis İl Müftüsü M. Faysal Geylani, yaz Kur'an kurslarında topluma faydalı, hayırlı bir neslin yetişeceğini belirtti.

Bitlis'te bu yıl yaz Kur'an kurslarına yapılan başvuruda geçen yıla oranla ciddi anlamda bir artışın yaşandığını belirten Geylani, 821 cami ve Kur'an kursunda toplam 15 bin 329 öğrencinin Kur'an-ı Kerim ve dini eğitimlerini aldığını söyledi.

Geylani, "Yaz Kur'an kurslarımız, 18 Ağustos'ta resmi olarak bitecek. 821 Kur'an kursu hocamız ve imam hatiplerimizin nezaretinde, 821 cami ve Kur'an kursunda hocalarımız eğitim verdi. Kur'an kurslarındaki toplam öğrenci sayımız 15 bin 329'dur. Bunun 650'si kız, 8 bin 829'da erkek öğrencidir. Tüm camilerimizde sabah saat 09.00'dan 12.00'ye kadar eğitimler verildi. Büyük camilerimizin çoğunda ise öğle namazı kılındıktan sonra saat 13.00'a kadar öğrencilerimize namaz kılma, abdest nasıl alma gibi uygulamalı olarak eğitim verildi. Öğrencilerimize bu yaz Kur'an kursunda, cami ve Kur'an kursu sevdirildi." diye konuştu.

"Kur'an kurslarımız devam edecek"

18 Ağustos tarihinde yaz Kur'an kursları resmi olarak bitse de tüm cami ve Kur'an kurslarında programların devam edeceğini hatırlatan Geylani, ailelere çocuklarını kontrol altında tutarak, Kur'an kurslarına göndermeleri çağrısında bulundu.

Okulların açılmasıyla bu kez kış Kur'an kurslarının başlayacağını ifade eden Geylani, "18 Ağustos'tan sonra yaz Kur'an kursları resmen bitse de yine bizim bütün camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda bu program devam edecek. İsteyen veliler, öğrencilerini bizim camilerimize ve Kur'an kurslarımıza aynı bu şekilde gönderebilirler. 18 Eylül'de okullar açılırken, kış Kur'an kurslarımız başlayacak. Şu an bunun hazırlığını yaptık. İlimizde yeni atanan 23 tane ilahiyat mezunu Kur'an kursu hocalarımız var. Onlar yerlerine yerleşecek ve 18 Eylül'de de göreve başlayacaklar." dedi.

"Çocuklara eğitim vermek vazifemizdir"

Konuşmasının devamında Geylani şunları söyledi: "Bu kurslarımızdaki öğrenci velilerine şunu söylemek istiyoruz. Eğer mümkünse bu öğrencileri takip etsinler. İmam hatipler ve Kur'an Kursu hocalarımızda ellerinden geldiği kadar öğrencilere akşam ders verebilirler. Öğleden sonra da gelebilirler. Devamlı bir saat verecekler. Bunu mahallelerdeki cami ve Kur'an kursu hocalarımız belirleyecek. 18 Ağustos'tan sonra bunu devam ettirmek vazifemizdir. Bu çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'i okuduktan sonra, o Kur'an'ın edebini ve ahlakını aldıktan sonra kendilerine, annesine, babasına, ailesine, yurduna, memleketine ve vatanına hayırlı bir nesil olarak yetişecek inşallah."

"İtikat, ibadet, ahlak ve siyer konuları dersleri de verildi"

Yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler eğitiminin de verildiğinin altını çizen Geylani, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir programı var. 'İslam Dini' diye bir kitabımızda var. O kitapta itikat, ibadet, ahlak ve siyer konularını çocuklar Kur'an kursunda öğrendiler. İbadet yönünden; namaz nasıl kılınır? Abdest nasıl alınır? 32 farz, 52 farz, imanın ve İslam'ın şartları bu şekilde işlendi. Siyer alanında sahabeyi kiramın hayatı işlendi. Bu yaz Kur'an kurslarında hocamız tarafından, öğrencilere bu bilgiler verildi." diye konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir