• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dünya Felsefe Kongresi Pekin`de düzenleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beş yılda bir düzenlenen Dünya Felsefe Kongresi'nin (WCP) 24'üncüsü ilk kez Çin'de yapılacak. Bu yılki düzenleme, International Federation of Philosophical Societies (Felsefe Toplulukları Uluslararası Federasyonu) ile Pekin Üniversitesi tarafından organize ediliyor.

 Çin organizasyon komitesi, 2018 Dünya Felsefe Kongresi'ne 121 ülkeden ve bölgeden filozof ve akademisyenlerin davet edildiğini ve katılımcıların farklı kültür ve geleneklere dayalı felsefi görüşleri paylaşmalarının beklendiğini açıkladı.

Katılımcılar küresel uygarlığın gelişmesine ilişkin önemli sorunlar ve insanlığın gelecekte karşılaşacağı meydan okumalara odaklanan tartışmalara da katılacaklar.

"İnsan Olmayı Öğrenmek" teması ekseninde gerçekleşecek buluşma, tüm katılımcıların bulunacağı genel toplantı, sempozyum, konferans, yuvarlak masa ve atölyeler içerecektir.

 Düzenleyici kuruluşlardan Uluslararası Federasyon'un Başkanı Dermot Moran'ın hoşgeldin mesajında, Çin'in etkileyici ve uzun bir felsefe tarihi ve bilgelik kültürü olduğunu ve dünya mirasına yaptığı kalıcı katkılar vurgulanıyor.

Dermot Moran, "Bu kongreden sonra Çin felsefesine olan uluslararası ilgi artacak ve Doğu'nun ve Batı'nın filozofları dünya sorunlarına ilişkin yeni perspektifler ve yaklaşımlarla zenginleşmiş bir bakış edineceklerdir." dedi.

1948'de kurulmuş olan Uluslararası Federasyon, felsefe alanında dünya çapında bir sivil toplum örgütüdür. İlk Dünya Felsefe Kongresi 1900 yılında Paris'te yapılmış ve zamanında dünyanın felsefe alanında en büyük olayı olmuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir