• DOLAR 32.56
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2437.989
  • ...
Bitlis`te eğitim kampı oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'in Güroymak İlçe Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, hem eğitimin kalitesinin yükselmesi hem de öğrencilerin hedefine ulaşması için ilçede yaz ayları boyunca 260 öğrencinin çeşitli sınavlara hazırlandığı bir eğitim kampı oluşturdu.

Okullarında aldıkları başarı baz alınarak seçilen 260 öğrenci LGS ve YKS'ye hazırlık kurslarına alındı. Yaz tatili boyunca eğitim alan öğrencilerin hedefleri de büyük oldu.

Öğrencilerin eğitim almalarını sağlayan ve gönüllü öğretmenlerle verilen eğitimler sonrasında ilçenin eğitim kalitesinin de yükseleceğini ifade eden Kaymakam Alibeyoğlu, "Öğrencilerimizi aldıkları eğitimin yanında değişik sosyal faaliyetler ve gezilere de götürüyoruz." dedi.

"Başarmanın ilk adımı inanmaktır"

Güroymak ilçesinde çeşitli gezi ve açılış programlarına katılan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, kaymakamlık tarafından Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Lisesi'nde yürütülen eğitim kampını da ziyaret etti.

Öğrencilerle ilgilenip önemli tavsiyelerde bulunan Vali Ustaoğlu, başarıyı yakalamanın en önemli adımının "inanmak" olduğunun altını çizerek, öğrencilere mutlaka bir hedeflerinin olması gerektiğini söyledi.

Ustaoğlu, yapılan çalışmaların bir fedakârlık örneği olduğunu belirterek, "Bu kamp sadece eğitimle alakalı değil; sosyal, kültürel, sportif olarak da öğrencilerimizin çok yönlü kaynaşmalarını sağlayacak. Ayrıca bu kamp hem paylaşımcılığı güçlendirmek, hem de içerisinde gezi programları da katılarak öğrencilerimizin bu yaz döneminin bir kısmını çok amaçlı bir kampla geçirmeleri sağlanmış oluyor." Dedi.

"Güroymak ilçesi ilkleri yaşıyor"

Yaptığı ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Ustaoğlu, Güroymak ilçesinin ilkleri başardığını kaydetti.

Ustaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Kaymakamımızın öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde, fedakar öğretmenlerimizin rehberliğinde, 260 tane gencimizin, öğrencimizin bir kısmı üniversiteye hazırlık, bir kısmı liseye hazırlık kurslarında gördüğünüz bu mekanda, böyle bir kampa alınmışlar. Hayalini kurmuş olduğu üniversiteye gitmeyi arzu eden öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin rehberliğinde tespitleri yapılarak, 260 tane öğrencimiz kampa alınmış."

"260 öğrenci kampa alınarak sınavlara hazırlanıyor"

Öğretmenlerin fedakârlığının çok önemli olduğunu vurgulayan Ustaoğlu, öğretmenlerin mezun oldukları okullarda şimdi öğretmenlik yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Ustaoğlu, "Burada öğrenci ve öğretmenlerimizin fedakârlığı önemli. Öğretmen arkadaşlarımızın bir kısmı kendi mezun oldukları bu okullarda şimdi öğretmen olarak, bu öğrencilerimizin ülkemizin geleceğini inşa edecek bu yavrularımızın eğitimlerinde, onların geleceklerine katkı sağlama adına fedakârlık yapıyorlar. Az değil 260 tane öğreneceğimiz çok yönlü onları fazla sıkmadan, okulun yan tarafında spor salonlarımız açılmış. Çocukların oyun oynayabilecek yerler hazır. Farklı sportif aktiviteler ile vakit geçirebilecekleri oyun alanlarının, kaymakamlığımızın aynı zamanda belediye başkanımızın öncülüğünde yapılmış." diye konuştu.

"Eğitime yatırımın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok"

Vali Ustaoğlu, son olarak şunları söyledi: "Bu bölgede eğitime yapılan yatırımların ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Şunu gördük, ülkemizin geleceği emin ellerde. Bu uygulamayı diğer kaymakam arkadaşlarımızla da görüşeceğiz. Buraya gelen öğrencilerimize öğle yemeği, kitaplar, servis de veriliyor. Güroymak'ta başlatılan bu çalışmanın diğer ilçelerimize de yaygınlaşması adına çalışma yapacağız."

Hedeflerine ulaşmak için kampa katıldığını belirten Siyabend Berat Eryılmaz, hedeflerine ulaşmak için çalışacağını, ülkesine faydalı bir fert olmak için mücadele edeceğini ifade etti.

Kampa katılan diğer bir öğrenci Betül Çalıştayoğlu, kursa isteyerek geldiğini, geldiği kursun hayatında değişim oluşturduğunu kaydetti.(Şükrü Tontaş-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir