• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Güney Sudan Üzerinden İsrail`in Nil Hesapları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber merkezi / haber / analiz

Güney Sudan, Sudan`dan ayrıldıktan sonra israil`in ve batılıların kışkırtması ve de cesaret vermesiyle Sudan`ın topraklarını işgal etme cüretinde bulundu. Ancak bu, sadece zengin petrol kaynaklarıyla ünlü Sudan`ın Hiclic bölgesinin işgalinden ibaret bir durum değildir. Bilakis bu, Sudan`ın şahsında özelde arap İslam alemine ve genelde tüm İslam alemine bir saldırı mahiyetindedir.

Yeni kurulmuş ve henüz kurumlarını tamamlamamış bir devlet iken Güney Sudan`ın, Sudan gibi çok değerli ve köklü bir İslam ülkesine saldırmasını basit bir sınır anlamaşmazlığı meselesine bağlamamak gerekir.

Artık Güney Sudan Afrika`nın israilidir. Batılıların jandarmasıdır. Müslümanları; "te`dip etme ve hizaya getirme" aracı olarak kullanılıyor. Ne hazindir ki koca bir İslam ülkesi olan Sudan yapay  bir devet olan Güney Sudan`a ezdiriliyor. Sadece toprağını değil, onurunu ve izzetini kaybetkle karşı karşıya kalıyor

Güney Sudan hadisesi, İslam alemi için ibret verici bir olaydır. Batılıların ve israilin desteğiyle Müslüman Sudan halkını aciz ve çaresiz bir duruma düşmesine sebep oluyor.

Sudan olayı, Filistin kadar önemlidir. Çünkü Filistin toprakları İslam ümmetinin kalbinde yer alır. Dolayısıyla  Filistin topraklarının mutlak surette ve ebediyyen müslümanların elinden çıkması söz konusu değildir. Ancak Sudan için bunu söylemek mümkün değildir. İsrail`in "Nil`den Fırat`a kadar" büyük israil hayali çoğu kişinin bildiğinin aksine Güney Sudan`ın Sudan`dan koparılması ve İsrail güdümünde korsan bir devlete döneşmesiyle büyük bir aşama kaydetti. Bu, Mısır`ın israille Camp David anlaşmasını imzalaması kadar acı ve kahredici bir durumdur. Çünkü Güney Sudan, zaten Nil kaynaklarının üzerinde yer alıyor. Binaenaleyh israilin "Nil`den Fırat`a büyük israil hayali" aslında Güney Sudan`ın Sudan`dan koparılması ve adeta israilinin bir eyalati haline gelmesiyle önemli bir mesafe katetmiş olmaktadır.

Güney Sudan şimdiden ilerde Mısır`da kurulacak İslami bir yönetime karşı koz olarak kullanılıyor. İsrail, Güney Sudan`ı İslami Mısır`ı dizginlemek için araç olarak kullanma hesaplarını yaptığı için onu Sudan`a saldırttı. Böylece Güney Sudan`ın konumu güçlenecek ve Nil`in üzerindeki hakimiyeti pekişecek, böylece ilerde Mısır`a karşı rahatça koz olarak kullanılabilicektir.

Ne hazindir ki Mübarek rejimi özellikle Ömer Süleyman, Kaddafi rejimimi Güney Sudan`a her türlü desteği vermekten çekinmemiştir. Ümmet; Mübarek ve Kaddafi`nin ihanetini sadece kendi ilkeleriyle sınırlı zanederken aslında bunlar aynı zamanda ümmetin kaynaklarını başkalarına satmıştır. Ve işte bugün bu hainlerin destek verdiği o korsan devlet müslümanların onur ve izzetine, topraklarına saldırıda bulunuyor.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir