• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
Taciz iddiasıyla halkı kışkırtan 3 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği, bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla Suriye uyruklu bir şüpheli ile olayı bahane ederek sosyal medyadan halkı kışkırtan 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İddiaya göre, dün gece Şehitkamil ilçesinin Umut Mahallesi'nde seyyar satıcılık yapan Suriyeli Y.M, sokaktaki ismi açıklanmayan 8 yaşındaki bir kız çocuğuna tacizde bulundu. Olayın duyulmasıyla sokağa dökülen mahalle sakinleri, Y.M'yi darp etmişti.

Haber verilmesi üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda polis, mahallede geniş güvenlik önlemleri alarak, şüpheliyi gözaltına almıştı.

Sosyal medyada hızla yayılan bu haberler üzerine ise Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde sokağa çıkan bir grup, Suriyelilere iş yerlerine saldırmak istemiş, polis Suriyelilerin yaşadığı bölgelerde geniş güvenlik tedbirleri almıştı.

Taciz iddiası sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, sosyal medyadan provoke edici paylaşımlarda bulunduğu belirlenen 3 şüpheli de gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, olay ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, iddia üzerine soruşturma başlatıldığı ve sosyal medya üzerinden halkı provoke ettiği tespit edilen 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Şehitkamil ilçemiz Umut Mahallesi'nde bugün Suriye uyruklu şüpheli Y.M. adlı şahsın İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince 'çocuğa yönelik istismar' iddiasıyla gözaltına alınması olayını bahane ederek, sosyal medya yoluyla halkı kışkırtarak toplumu kaos ortamına sürüklemeye çalıştığı tespit edilen 3 şahıs gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlem başlatılmıştır." denildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir