• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
"Hac yolculuğu güzel bir yolculuk ve ayrılıktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te hac farizasını yerine getirmek amacıyla mukaddes topraklara gidecek 364 kişilik hacı kafilesini uğurlamaya gelen Şahinbey Belediye Başkanı, hac yolculuğunun güzel bir yolculuk ve ayrılık olduğunu söyledi.

Törene katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 364 hacı adayından oluşan ilk kafileyi İl Müftülüğünün düzenlediği programda dualarla mukaddes topraklara uğurladı.

Tahmazoğlu, Hac vazifesini yerine getirmek üzere mukaddes topraklara giden hacı adayları ile vedalaştı.

Tahmazoğlu, "İslam'ın beş şartından biri olan hac vazifesini yapmak üzere yola çıkacak hacı adaylarını İstasyon Meydanı'nda ziyaret edip uğurladık. Allah haclarını mübarek eylesin ve Rabbim yapacakları ibadetleri, duaları kabul eylesin. Bu güzel ana şahit olmak üzere geldik ve hacı adaylarımızla tek tek vedalaştık. Güzel bir yolculuk ve ayrılık. Rabbim sevmediği kulunu kabul etmez. Ne mutlu onlara ki kabul olmuşlar. Sağlıcakla gitsin gelsinler." dedi.

İki yıldan bu yana öğrencileri umreye gönderdiklerini hatırlatan Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Düzenlediğimiz kitap okuma yarışması ile iki yıldır öğrencilerimizi umre ziyaretine gönderiyoruz. Genç yaşta Umreye gitmek o mübarek beldeleri ve toprakları görmek büyük bir şereftir. Onlar içinde unutulmaz bir an. İnşallah o ziyaretlerinden sonra İslam'ı daha güzel yaşama yönünde adımlar atarlar. Gidip gelen öğrencilerle de yaptığım konuşmada hepsi de umre ziyaretinden oldukça memnun. İnşallah bu güzel uygulamamızı da önümüzdeki şubat tatilinde devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir