• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
"Mescid-i Aksa saldırısı örgütlü ve tehlikeli bir terördür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami direniş hareketi Hamas, siyonist işgal şebekesinin Mescid-i Aksa avlusuna girip, namaz kılan insanlara saldırmasının örgütlü ve tehlikeli bir terör olduğunu belirterek, söz konusu saldırıları kınadı.

Konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan Hamas Sözcüsü Fevzi Burhum, "Baskın, Mescid-i Aksa'daki İslami varlığı; kıblelerin ilki, iki büyük camiden ikincisi ve üç haremin üçüncüsü olan Mescid-i Aksa'yı hedef almaktadır. Bu saldırı, işgal hükümetinin faşizanlığını ve fanatikliğini, bu halka ve kutsalına yapılan zulmün boyutunu yansıtmaktadır. Bölgesel ve küresel güçlerin suskunluğu olmasaydı, Amerika'nın sadece Filistin için değil bütün bölge için tehdit oluşturan işgalcinin ırkçı Yahudi devleti oluşumuna yaptığı yardım ve aldığı kararlar olmasaydı bu baskınlar da olmazdı." dedi.

Bütün Filistin topraklarında halkın, siyonist terör şebekesine karşı çıkması için çağrıda bulunan Burhum, "Filistinliler, topraklarını ve kutsal mekânlarını korumak için üzerlerine düşeni yerine getirmelidir. Müslümanlara sesleniyorum: Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirmekten ve siyonistler tarafından kirletilmekten kurtarmak için sivil ve resmi düzeyde harekete geçmelisiniz. İşgale karşı direnen Filistin halkının yanında olmalı ve direnişi desteklemelisiniz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir