• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Bakan Şimşek: "Ağaç Dikmek Sadaka Niyetindedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da yeşil alanın az olmasında dolayı "14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan" projesi adında Batman Üniversitesi yolu üzerinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Ahmet Turhan, İl protokolü ve Batman halkının katılımı ile fidan dikimi yapıldı.
Fidan dikme töreninde konuşan Batman Valisi Ahmet Turhan, bölgesel sorunlar yüzünden yeşillik sorununun olduğunu fakat Maliye Bakanı'nın çabaları ile buraların güzelleşeceğini ve yeşilleneceğini belirterek, "daha güzel ve yeşil bir Batman dileğiyle" temennisi ise konuşmasını tamamladı.

 

Daha sonra söz alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, anlamlı bir gün için bir araya geldiklerini belirterek, "Ağaç dikiyoruz yani gelecek nesillere gölgelik ve güzellik bırakacağız. Kültürümüz ve dinimizde ağaç dikmek sadaka niyetindedir. Peygamberimizin de dediği gibi; 'Kim bir ağaç dikerse onun verdiği meyveler kadar sevap kazanırsınız" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencileri folklor gösterisi yaparken Batman İzcileri'nin gösterileri beğeni topladı. Maliye Bakanı, Batman Valisi, Batman Milletvekili Özdemir ve Batman Üniversitesi Rektörü'de izcilerin gösterisine katıldı. Bu sırada keyifli dakikalar yaşandı.
İzcileri gösterisinin ardından halkın hal ve hatırını soran Maliye Bakanı fidan dikme törenine geçti. Ağaç dikimine katılanlar vatandaşlar ve öğrenciler, kendilerinin de bir dikili ağaçları olsun diye geldiklerini belirttiler.(Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir