• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Hava sıcaklığı azalacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı; Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Aşırı yağış uyarısı!

Yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 üzeri) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, yerel su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli ve çok kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, yerel su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii'nin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin kuzeydoğu kesimleri yer yer çok bulutlu, bugün sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 üzeri) olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bugün öğle saatlerinden sonra Erzurum'un kuzey ilçeleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı bulutlu 34°C

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 30°C

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bugün öğle saatlerinden sonra kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 23°C

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde Anadolu Yakası yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli (21-50 kg/m2), doğu ilçelerinde çok kuvvetli (50-75 kg/m2) olması bekleniyor. 26°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir