• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Ulu Camii`de 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim ziyafeti verilerek, Mevlid-i Şerif okutuldu.

Cuma namazı öncesi Ulu Camii'de gerçekleşen programda şehitler için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ve program sonunda dua okundu.

Programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Din Yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Cenksu Üçer, Bu topraklarda şehitliğin canlı kalması için insanların hakkıyla Allah'a kulluk etmeleri gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 15 Temmuz'un ikinci yıl dönümü nedeniyle Türkiye'nin 81 ilinde Kur'an ziyafeti, Yasin-i Şerif ve Mevlid-i Şerif programları düzenlediğini ve düzenleyeceğini belirten Üçer, 15 Temmuz'da selaların ve ezanların darbenin engellenmesinde önemli bir rol aldığını belirtti.

Allah yolunda şehit olmanın önemine değinen Üçer, "Şehitlik denilen müessese sayesinde bu camiler var oldu. Şehitlik denilen müessese sayesinde Allah-u Teâlâ'nın, Din-i mübini İslam ile biz bu dünyada gerçekleştirmek istediğimiz muradın ancak şehitlik mertebesi ile gerçekleşeceği için Cenab-ı Hakk'ın Peygamberlikten sonra en üstün, en muteber ve itibarlı makamı şehitlik olduğunu anlıyoruz."dedi.

Bu topraklarda şehitliğin canlı kalması için insanların hakkıyla Allah'a kulluk etmeleri gerektiğini ifade eden şunları söyledi:

"Eğer canlarını vererek bir toprağın emniyetini sağlamak ve değerleri için canını verenler yoksa orada mal güvenliği olmaz. Din güvenliği olmaz. Namus güvenliği olmaz ve akıl güvenliği olmaz. Her şeyden önce eğer şehitler yoksa Cenab-ı Hakk'ı da hakkı ile zikir edilmesi ve hakkıyla kulluk edilmesi olmaz. Bedir, Uhud, birinci dünya harbinin şehitleri, Çanakkale'nin ve 15 Temmuz'un şehitleri bu topraklarda Allah'ın (Celle Celaluhu) isminin kıyamete kadar zikir edilmesinin unutulmaması için ve biz şu anda bu Allah'ın (Celle Celaluhu) evinde ezan-ı Muhammed'i dinliyoruz ve Allah'ı (Celle Celaluhu) zikrediyoruz. Nesillerimize de Cenabı Hakk'ın öğretilmesinin imkânlarını bulabiliyoruz. Allah (Celle Celaluhu) Tevbe süresinin 111. Ayetinde, 'Allah (Celle Celaluhu) Müslümanlardan bir alışveriş yapmıştır. Canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın almıştır' buyurmaktadır. Ama biz canımızı ve malımızı Allah (Celle Celaluhu)  yolunda satabilmek adına ondan sonraki gelen ayette Allah (Celle Celaluhu) için canımız ve malımız ile mücadele edebilmenin şartları olduğunu söylüyor. Şehitlik kurumu insanların hakkıyla kul olmalarına bağlıdır. Tevbe edebilen, ibadetler ile kulluğunu yerine getirebilen ve her türlü durumda Allah'a (Celle Celaluhu)  şükür etmesini bilen, Allah (Celle Celaluhu)  için oruç tutmasını ya da rükû ve secde eden insanlar ancak seve seve canlarını verebilirler, şehit olabilirler. Bu topraklarda şehitliğin ruhu ancak bu değerlerin öğretilmesi ile canlı kalacaktır. Yine bu topraklarda ezan-ı Muhammed'in kıyamete kadar devam etmesi için de Allah'ın (Celle Celaluhu)  muradına uygun bir şekilde kulluk edebilmeyi sağlamak için mutlaka bizi biz yapan değerlerimizi öğrenelim, öğretelim ve fiilen bunları yaşamaya gayret edelim."

Program, cemaatle kılınan cuma namazının ardından sona erdi. Namazın ardından 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısıyla duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan vatandaşlar ise bu girişimin Türkiye'ye yapılan en büyük darbe girişimi olduğuna dikkat çekerek ve yapanları ise lanetlediler.

15 Temmuz gecesi içimizdeki münafıkların ortaya çıktığını ifade eden vatandaşlardan Yakup Dilmen,  "Ben o gece Bitlis'teydim. Bunlar içimize girmiş hainlerdir. O gece biz hiç uyumadık. Bitlis'in küçük bir ilçesinde yaşıyorum. İlçede hiçbir hareketlik olmamasına rağmen biz iki gün boyunca sabahlara kadar nöbet bekledik. Münafık, kâfirden daha da aşağıdadır. Allah'a (Celle Celaluhu) hamd olsun içimizdeki münafıklar da açığa çıktı. Hepsi şu an yakalanıyor, yakalanmaya devam ediyor."ifadelerini kullandı.

Bu acıyı tekrar yaşamak istemediklerini belirten Veysel Katırcı da, "15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümündeyiz. Rabbim bir daha bize o günleri yaşatmasın. Cenab-ı Hak milletimize yardım eylesin. Allah (Celle Celaluhu) bugünleri elimizden almasın. Allah'ın (Celle Celaluhu) izniyle de bu ülkeyi kimse bölemez. Allah (Celle Celaluhu) yar ve yardımcımız olsun."temennisinde bulundu.

Reşit Ünal ise, "Allah (Celle Celaluhu) onları ıslah eylesin.  Şehitlerimize de gani gani rahmet eylesin. O gece halka çok eziyet ettiler. Allah (Celle Celaluhu) kendilerini ıslah eylesin. Allah (Celle Celaluhu) ıslah etmiyorsa da kendilerini kahru perişan eylesin."diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir