• DOLAR 32.57
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.465
  • ...
"MİT Kumpası" soruşturmasına 24 gözaltı kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ'nün, 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı ve bazı MİT görevlilerini ifadeye çağırmasıyla ilgili kurduğu kumpas davası hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 24 şüpheliye gözaltı kararı çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltı kararı çıkarılanlar arasında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ve söz de 'MİT' imamı Murat Karabulut'un yanı sıra 4 eski emniyet müdürü, 2 savcı, 1 gazeteci, avukatlar ve eski MİT mensupları da bulunuyor.

Soruşturma kapsamında; haklarında yakalama kararı çıkarılan bazı isimler şunlar: Fetulah Gülen, Murat Karabulut, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer, Serdar Bayraktutan, Oğuzhan Ceylan, Erol Demirhan, Sadrettin Sarıkaya, Bilal Bayraktar ve Mustafa Gökkılıç.

Gözaltı kararı çıkarılan 24 şüphelinin 10'u FETÖ'den farklı dosyalardan da tutuklu bulunurken 5 şüphelinin de firari olduğu öğrenildi.

Kalan 9 şüpheliye ise eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla 6'sı yakalanırken 3 şüpheliyi arama çalışmalarının ise sürdüğü belirtildi.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan ve FETÖ'den farklı dosyalardan tutuklu bulunan 10 şüphelinin de emniyet müdürlüğüne getirilmeleri istendi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir