• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Yunanistan`dan Rus diplomatlara yaptırım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan, ülkenin milli güvenliğini tehdit edici hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 4 Rus diplomata yönelik yaptırım kararı aldı.

Yunan Kathimerini gazetesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre hükümet, "Yunanistan`ın milli güvenliğini tehdit edici hareketlerde bulunduğu" gerekçesiyle 4 Rus diplomattan 2'sine sınır dışı, 2'sine de ülkeye giriş yasağı kararı aldı.

Haberde, Atina`nın bu kararının, Rus diplomatların "Yunanistan sınırları dahilinde ülkenin iç işlerine müdahale sayılan hareketlerine" karşı bir önlem olduğu belirtildi.

Haberde, aralarında Rusya`nın Atina Büyükelçiliğinde görevli Viktor Yakovlef`in de bulunduğu Rus diplomatlar aleyhinde "bazı belediyelerde ve rahiplerin kaldığı kutsal Athos Dağı`nda etki sahibi olmaya yönelik faaliyetler yapmak ve Yunanistan`ın, Balkanlar'da Makedonya ile olan 'isim sorunu' meselelerine müdahale etmeye çalışmak" gibi suçlamaların bulunduğu ileri sürüldü.

Rus diplomatlarla ilgili kararın, "Atina ve Moskova arasındaki son 2 yıldır bölgede güvenlik konularıyla bağlantılı alttan alta yaşanan gerginliği gün yüzüne çıkardığı” değerlendirmesinde bulunulan haberde, "Bu meselenin, hükümetin Rusya`ya karşı iyi niyetin devam ettiği yönündeki açıklamasına rağmen Atina ve Moskova arasındaki ilişkilere gölge düşürdüğü apaçık." ifadelerine yer verildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir