• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İstanbul`da 14 ilim talebesi icazet aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sultanbeyli'de 2006 yılından bu yana ilim merkezi olarak hizmet vermeye başlayan Sıddıkiye İlim İrşad ve Kültür Derneği yıllardır eğitim verdiği 14 ilim talebesinin icazetini vermek için tören düzenledi.

Yapılan icazet merasimine tarikat şeyhlerinden Şeyh Ahmet El-Haznevi'nin torunu olan Şeyh Muhammed Mahfuz'un katılımının yanı sıra tarikat müritleri ve talebelerin aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Şeyh Muhammed Mahfuz, alimlerin Allah (cc) katındaki değerinin çok fazla olduğuna değinerek, Allah-u Teâlâ'nın Kur'an-ı Kerim'de müminlerin mümin olmayanlardan daha üstün oluğunu beyan ettiğini söyledi.

"İbni Abbas (radiyallahu anh)'ın riveyet ettiğine göre, mümin olup Allah'ın şeriatına göre hareket eden, kalbini tüm kirlerden arındıran âlimin alim olmayana göre 700 derece daha hayırlı olduğunu belirtiyor." diyen Şeyh Muhammed Mahfuz, "Nasıl ki aydınlık karanlık gibi olmaz öyle de alim sıradan biri gibi olmaz." dedi.

İcazet alan talebelerin icazetlerinin okunması, icazet belgelerinin takdiminin ardından yapılan dua ve verilen yemekle birlikte tören sona erdi. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir