• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Çocuklar tatillerini yüzmeyi öğrenerek geçirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Artuklu ilçesinde, çocukların yüzme öğrenmesi ve keyifli bir yaz tatili geçirmesi için 2 ayrı noktaya yüzme havuzları kuruldu.

İlçe dışına tatile gitme imkânı bulmayan çocuklar bu havuzlarda yüzerek yaz tatilinin keyfini çıkarıyor.

Büyük ilgi gören havuzlara, Artuklu'da yaşayan bin 735 öğrenci başvuruda bulundu. Havuzlardan yararlanmak isteyen tüm çocukların kayıt başvuruları kabul edildi.

Profesyonel eğitmenler tarafından verilen yüzme dersleriyle güne başlayan öğrenciler, belli yaş aralığında sınıflandırılarak yüzme öğreniyor.

60 gün boyunca devam edecek olan yüzme eğitimine tabi tutulacak olan çocuklar, günün farklı saatlerinde yaş kategorilerine göre kabul ediliyor. 

Konu ile ilgili konuşan Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk," Yaz tatilinde denize gitme imkânı olmayan çocukların ayağına havuz getirdik. Artuklu'da bulunan Suphiye Bölünmez İmam Hatip Orta Okulu ile İMKB Anadolu Lisesi bahçesine kurduğumuz iki dev havuzda, 07-13 yaş aralığındaki çocuklar, yaz boyunca serinleyip, yüzme öğrenerek tatillerini değerlendirmiş olacaklar." dedi. 

"Gerekli kıyafet ve malzemeler belediyemizce karşılanıyor"

Yüzme öğrenmenin kişinin bireysel donanıma katkı sağlayan bir yatırım olduğunu ifade eden Öztürk, "Çocuklarımızın hiçbir şeyden mahrum kalmadan eksiksiz bir şekilde eğitim almaları için giyinecekleri ve kullanacakları bütün kıyafet ve malzemeleri karşılıyoruz. Böylece bütün çocukların eşit şartlarda havuzlarımızdan faydalandırmalarını sağlamış oluyoruz. Geçen sene ilk kez hayata geçirdiğimiz bu uygulama bizlere birçok konu da deneyim kazandırdı. Bu sene kapılarımızı daha donanımlı ve dinamik bir şekilde açtık." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızın yüzü hep gülmeli"

"Havuzlarımıza başvuru için herhangi bir sayı sınırlaması koymadık" diyen Öztürk, "Herkese yetecek ve yetişecek bir alt yapımız var. İyi bir planlamayla bütün çocuklarımızın faydalanmasını sağlıyoruz. Bizim için önemli olan, çocuklarımızın mutlu olmasıdır. Çocuklarımızın yüzü hep gülmeli." diye konuştu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir