• DOLAR 32.341
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2395.989
  • ...
İşgal güçleri Han El-Ahmer`de göstericilere saldırdı: 35 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs'ün doğusunda yer alan ve her an yıkılma tehdidiyle karşı karşıya bulunan Han El-Ahmer bedevi kompleksine destek için toplanan Filistinlilere işgal güçlerinin sert bir şekilde müdahale etmesi sonucu 35 Filistinli yaralandı.

Filistin Kızılay Derneği, işgal güçlerinin dün öğle saatlerinde Han El-Ahmer sakinlerine destek için toplanan Filistinlilere saldırısı sonucu yaralanan 35 kişiye ilk yardım ekiplerinin müdahalede bulunduğunu açıkladı.

Filistin Kızılayı, yaralılardan dördünün ambulanslarla hastanelere kaldırıldığını ve diğerlerinin tedavilerinin ise olay yerinde gerçekleştirildiğini bildirdi.

Medya kaynakları, işgal güçlerinin gösteriye müdahale sırasında 8 Filistinliyi gözaltına aldığını ve gözaltına alınanlar arasında Han El-Ahmer sakini bir genç kızın da bulunduğunu, işgal güçlerinin genç kızı yerlerde sürükleyerek elbiselerini yırttığını ve vahşi bir şekilde gözaltına aldığını ifade etti.

Filistinlilerin Han El-Ahmer'i yıkmak üzere iş makinalarının girmesi için yol açmak isteyen bir kepçenin önünde durdukları ve işgal güçlerinin göstericilere müdahale ettiği kaydedildi.

İşgal rejimi yüksek mahkemesinin ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle Mayıs ayında yıkım kararı verdiği Han El-Ahmer'de 180 Filistinlinin yaşadığı belirtildi.

AB'den tepki

Öte taraftan Avrupa Birliği'de işgalci rejime tepki göstererek yıkımın durdurulması çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği Komisyonu Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "İsrailin yıkımları ve aynı bölgede yeni yerleşim birimleri inşa etme planları iki devletli çözüm ve kalıcı barışa yönelik tehditleri artırıyor. İsrailin yerleşim birimi politikası uluslararası hukuka aykırıdır. AB, israilin bu kararlarını geri çekmesini ve uluslararası hukuk bağlamında tüm yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyor." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir