• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Üniversite adayları için heyecan başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milyonlarca öğrencinin üniversiteli olma hayaliyle ter dökeceği YKS sınavının ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Sınavı (AYT), Türkiye genelinde olduğu gibi Bitlis'te de heyecanla başladı. Dün ilk oturumu gerçekleşen YKS'nin bugün sabah saatlerinde ikinci oturumu, öğleden sonra da yabancı dil sınavalar yapılarak sona erecek. Saat 10.15'te başlayacak olan ikinci oturum 180 dakika sürecek.

Sayısal puan türünü tercih edecek olan öğrenciler AYT'de kimya, matematik, biyoloji ve fizik sorularını çözecek. Eşit ağırlık puan türünü tercih edecek öğrenciler AYT'de Matematik, Edebiyat, Tarih-1 ve Coğrafya-1 testlerini çözecek. Sözel puan türünü tercih edecek öğrenciler ise Edebiyat, Coğrafya-1, Tarih-1, Coğrafya-2, Tarih-2, Felsefe Gurubu Dersleri ve Dinkltürü sorularını çözecek. Yabancı Dil Sınavları (YDT) ise öğleden sonra saat 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

Verilen bir yıllık emeğin heba olmamasını isteyen öğrenciler, sınav saatine yaklaşık bir saat kala sınava girecekleri okulların önlerine akın etmeye başladılar. Sabah saat 07.00'dan itibaren nüfus müdürlükleri açıldı. Sınavın yapılacağı okul çevrelerinde inşaat başta olmak üzere gürültüye sebep olacak tüm çalışmalar durduruldu. Okullarda öğrencilerin rahat bir şekilde sınava girmeleri ve sınav güvenliğinin sağlanması için güvenlik en üst düzeye çıkarıldı.

Alınan güvenliğe ilişkin açıklamada bulunan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde sınavlara girip çıkmaları için her türlü güvenlik önlemlerinin alındığını, şimdiye kadar sorun yaşanmadığını hatırlatarak, sağlıklı bir sınav için her türlü tedbirin kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde alındığını belirtti.(Şükrü Tontaş-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir