• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Artuklu Belediyesinin "kültür turları" devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayı dolayısıyla ara verilen "kültür turları" yeniden başladı. Projeden yararlanmak üzere müracaatı bulunan 3 bin kadın için Şanlıurfa ve Batman'ın Hasankeyf ilçesini kapsayan günü birlik turlar, her hafta 200 kadının katılımıyla Artuklu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin de refakatinde gerçekleştiriliyor.

Günlük hayatın telaşından, koşuşturmasından biraz olsun uzaklaşmak, nefes almaları ve keyifli bir gün geçirmeleri için hayata geçirdikleri projeye gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, projeden yararlanmak üzere başvuruda bulunan hiçbir kadının geri çevrilmediğinin altını çizdi.

Projenin Ramazan ayı öncesinde yoğun geçtiğini ancak Ramazan vesilesiyle turlara ara verdiklerini hatırlatan Öztürk, bayramın da geçmesiyle turlara yeniden başladıklarını bildirdi.

Özellikle Şanlıurfa turlarının yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Öztürk, "Bu hafta Şanlıurfa'ya ikinci turumuzu gerçekleştirerek 400 kadınımızı kültür turlarından faydalandırmış olduk. Eğlenceli bir yolculuğun ardından Şanlıurfa'ya ulaşan kadınlarımız orada Balıklıgölü, Hazreti Eyyüb'ün sabır makamını, Dergah Çarşısı'nı gezme imkânı buldu. İsteyen bayanlarımız alışveriş yaptı, serbest zamanlarda ise diledikleri gibi vakit geçirebildiler." dedi.

Geziye katılan kadınlar, kendilerine bu imkânı tanıyan Öztürk'e teşekkür ederek, "Bu gezi sayesinde yakın olduğu halde imkân bulup gidemediğimiz Urfa'yı görme şansımız oldu. Gezi süresince bizlere eşlik eden görevliler bizimle yakından ilgilendi. Her ihtiyacımızı karşılayıp, bizleri memnun etmek için ellerinden geleni yaptılar." diye konuştular. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir