• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
"İmar Barışı"ndan faydalanmak isteyenlere uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi'nde "İmar Barışı" ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, vatandaşları uyardı.

Alan, "Karşılaştığımız en büyük sorun vatandaşlarımız yapı ile ilgili bilgileri doğru girmiyor. Doğru bilgi girilmeyince aynı metrekaredeki bir bina için 14 lira, başka bir bina için 140 lira çıkıyor." dedi.

"İmar Barışı"ndan faydalanmak isteyen vatandaşların sisteme doğru bilgi girmeleri konusunda uyaran Alan, "İmar Barışı" ile ilgili müracaatların 31 Ekim'de son bulacağını belirterek şunları söyledi:

"Başvurular 31 Aralık 2017 yılından önce yapılan yapılar için geçerli olacaktır. Müracaatları vatandaş sadece e-devlet üzerinden kendisi yapabiliyor. Biz de vatandaşlara yardımcı olabilmek için 30'a yakın arkadaşımızı görevlendirdik. İl merkezinde bizler, ilçelerde ise Tapu Kadastro Müdürlüğü görevlileri vatandaşlara yardımcı oluyor. Vatandaşın sağa sola gitmesine gerek yoktur. Karşılaştığımız en önemli sorun vatandaş doğru bilgileri girmiyor. Mesela 4 katlı bina için iki ayrı vatandaş başvurmuş. Binaların metrekareleri de birbirine yakın. Birine 14 lira çıkmış ve diğerine 140 bin lira çıkmış. Yapı inşaat alanı, arsanın metrekare alanı, yapı rayiç değeri gibi bilgileri vatandaş kendisi doğru olarak girecek. Bunları yanlış girerse astronomik rakamlar çıkıyor. Müracaat onaylandıktan sonra düzeltme şansı kalmıyor. Düzeltilmeyince de vatandaş bu defa mükerrer başvurularda bulunuyor. Dolayısıyla da bir yapı için bakıyorsunuz üç tane başvuru oluşmuş. Bunlara çok dikkat etmek gerekiyor."

"Suriye'nin imarında aktif rol almalıyız"

Toplantıda bir konuşma yapan Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk ise, inşaat sektörünün ekonominin can damarı olduğunu belirterek, Gaziantep'in sınır komşusu olan Suriye'nin yeniden imarında Gaziantep inşaat sektörünün aktif rol almasını beklediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden Sinan Tütüncüler, katılımcılara "İmar Barışı hakkında" teknik bilgiler verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir