• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Çölyak hastalarına glutensiz un dağıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Market aracılığıyla çölyak hastalarına glutensiz un, makarna ve irmiği ile kek dağıtımı gerçekleştirildi.

Şahinbey Belediyesi içerisinde 5 kilo glutensiz un, 3 paket glutensiz makarna, bir paket makarna irmiği ve içerisinde 9 adet glutensiz kek olan bir paket hediye edilerek, çölyak hastalarına destek olmaya devam etti.

Çölyak hastaları için her ay glutensiz un dağıtımı yapan Şahinbey Belediyesi, haziran ayı içerisinde de tespit edilen 574 çölyak hastasına koliler halinde içerisinde glutensiz malzemelerin bulunduğu koli dağıtımı gerçekleştirildi.

2013 yılından bu yana Şahinbey Belediyesi Sosyal Market tarafından verilen glutensiz un kolisinden 13 bin 50 vatandaşın faydalandığı belirtildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çölyak hastalarına her zaman destek olacaklarını belirtti.

Tahmazoğlu, "Çölyak hastalarımız hayatın bir gerçeği ve kendilerine dağıtılan bu unları da her yerde bulmaları mümkün değil. Bu nedenle 2013 yılından bu yana bu hastalarımıza glütensiz unun yanı sıra, makarna, mısır irmiği ve kek dağıtmak suretiyle kendi yemeklerini istedikleri gibi yapabiliyorlar. Buradaki amcacımız bu hastalarımızın hayatını kolaylaştırmak." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir