• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ramazan`a hüzünlü veda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının ilk günlerinde teravih namazlarında yaşanan yoğunluğun son teravih namazında görülmemesi bu mübarek ayı hüzünlü bir şekilde uğurlamaya sebep oldu.

Hazreti Muhammed'in (sav), "Ramazan ayının başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluştur." diyerek önemini anlattığı bu ayın yeterince değerlendirilmediği ve Peygamber Efendimizin mesajının gerçek manada anlaşılmadığını ortaya koydu.

İstanbul'un en önemli camilerinden olan ve normal zamanlarda ciddi yoğunluğun yaşandığı tarihi Süleymaniye Camisi'nde kılınan son teravih namazında cemaatin az olması, sonu mağfiret olan Ramazan ayının yeterince anlaşılmadığını gözler önüne serdi.

Son teravih namazının kılındığı camide, cemaatin az olması duygusal anların yaşanmasına sebep olurken, gelen ailelerin çocuklarını yanlarında getirmesi ve çocukların cami içerisinde oyun oynamaları nispeten de olsa tebessüm ettirdi.

Bir ay boyunca kılınan teravih namazları, tutulan oruçlar ve ihya edilen mübarek gecelerle değerlendirilen Ramazan ayı, bir sonraki sene hanelerimize, gönüllerimize tekrar misafir olmak için bizlere hüzünlü bir veda ederek aramızdan ayrıldı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir