• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
"Ramazan`dan gereği gibi istifade edemedik"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Mübarek Ramazan ayının feyiz ve bereketinden gereği gibi istifade edemedik" diyen vatandaşlar seçimin Ramazan ayına denk gelmesinin de bu mübarek ayların huzurunu kaçırdığını ve Ramazan ayını siyasi propagandalara kurban ettiğini söylediler.

Ramazan ayının siyaset gündemi arasında kaybolduğunu söyleyen Eyüp Küçük, "Mübarek Ramazan'ın son günlerindeyiz. Kadir Gecesi de bu son günler de aranıyor.  Bu maneviyatı hissedebilmek için büyük bir çaba sarf etmek lazım. Bu yıl Ramazan ayında bile siyasetin gündemde olmasından dolayı maneviyattan yoksun girdik. Toplumda görünen durum budur. Her şeye rağmen Ramazan Bayramı İslam âlemine hayırlar getirir inşallah." İfadelerini kullandı.

Ramazan ayının maneviyatından yeteri adar istifade edemediklerini dile getiren Yusuf Özdaş isimli vatandaş ise duygularını şu şekilde aktardı:

"Bu Ramazan ayı diğer Ramazanlardan biraz daha farklı oldu. Çünkü seçimler Ramazan ayına denk geldi. Gönül isterdi ki seçimler Ramazan'dan sonra olsaydı. Yine de Ramazan'ın feyzinden istifade etmeye azmettik."

Mete Büyük isimli vatandaş ise "Ramazan ayı serin ve güzel geçti. Özellikle gecelerin serin olması daha da rahat geçmesine vesile oldu." dedi.

İbrahim Yıldırım isimli vatandaş, "Ramazan'ı en güzel şekilde geçirmeye çalıştık. Mukabelesi, teravihi ve iftarları ile Ramazan sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Hem iftar sevinci, hem de Allah'ın izni ile cehennem den kurtuluş sevinci Müslümanlar için en büyük iki mükâfat. Bu ayda zararlı alışkınlıklardan kurtulmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Yolda geçerken mikrofona konuşmak isteyen Dila Yıldırım simli küçük kız çocuğu ise Bayram ile ilgili olarak, "Alışveriş yapacağım, şeker toplayacağım ve büyüklerimin bayramını kutlayacağım." diyerek duygularını dile getirdi.(Cemil Özdaş- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir