• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
"Emeklilerin en önemli sorunu barınmadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Batman'a TOKİ aracılığı ile kazandırdıkları emekli konutları projesinin, tüm Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini belirtti.

Dertlerinin emeklileri ev sahibi yapmak olduğunu ve öyle de olduğunu söyleyen Ekmen, "Biz emeğimizin karşılığını almak için çaba sarf ediyoruz. Emeklilerimizin çıkarına yönelik her zaman çalışmalarımızı yapmaktayız. Bizler fakirlere, işsizlere yönelik konut yapımında bulunduk. Tam bin 633 konutun yapımını Batman gibi bir yerde yaptık. Bu yaptığımız yatırımlar emeklilerimize yönelikti. Ancak biz bu yatırımı yaparken maalesef emeklilerimiz tam istediğimiz manada müracaat etmediler. Yani konutların yüzde 70'ine emeklilerimiz sahip oldu. Geri kalan yüzdeliğine de Batman halkı sahip oldu." dedi.

Ev sahibi olmayan üyelerinin hepsinin kendilerinden ev istediğini belirten Ekmen, "TOKİ bana geri kalan evleri satacağını söylemişti. Açık bir şekilde ben buna karışı çıkmıştım. Bu konutların emeklilere satılmasını istedik. TOKİ de eğer satılmasa iptal edileceğini, halka satılacağını söyledi. Biz emeklilere gelip bu konutlara müracaat etmelerini, satın almalarını defalarca söyledik; fakat gelip müracaat etmediler. Şu an 12 bin 800 üyemiz var ve bunların hepsi bizden ev istemektedir. Yaptığımız iş Batman halkına bir hizmettir ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Emeklilerin sorunlarına çare arıyoruz"

TOKİ ile ilgili sorunların devam ettiğini, bunu çözmeye çalıştıklarını aktaran Ekmen, "Evet, halen eksikler var ama zamanla çözülüyor. Ulaşım sorunu, peyzajı, okul ve camisi, gündemimizdedir. Orada güzel bir yaşam alanı oluşturduk. Emekliler, küçük taksitlerle ev sahibi olma şansı buldu. Kirada kalan emeklilerimiz için büyük bir fırsat oldu. Projelerimiz var. Bu kentte emeklilerin sorunlarına çare arıyoruz. Emeklilerin en önemli sorunu barınmadır. İkinci bir konut projesi hazırladık ama bürokratik engelleri tek başımıza aşamıyoruz. Yalnız ve sahipsiz bırakılıyoruz. Kentin idarecilerinden, siyasilerinden, özellikle basın mensuplarından bu konuda destek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarının eşit olmadığını vurgulayan Ekmen, son olarak şunları söyledi: "Diğer bir sorunumuz, emekli maaşlarındaki eşitsizliktir. Bunun için de hükümet yetkililerinden adil bir düzenleme istiyoruz. Bu ülkenin her bir karışında bizim alın terimiz var."(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir