• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
Gaziantep'te bayramda ulaşım ücretsiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda Ramazan Bayram'ının geçirilmesi için hazırlıklar tamamlandı. Arefe gününden itibaren Ramazan Bayramı süresince Gazi Kart kullanıcılarına tramvay ve otobüsler ücretsiz, halk otobüsleri ise indirimli hizmet verecek.

Ulaşım, güvenli alışveriş, mezarlık ve turizm konusunda bir takım tedbirlerin yanında vatandaşlara kolaylıkların sunulacağı hazırlıklar kapsamında, 4 günlük bayram tatili boyunca Gaziantep Büyükşehir belediyesine ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz olacak.

Ayrıca Arefe günü, otobüsler Balıklı Meydanı'ndan Yeşilkent ve Asri Mezarlığına ücretsiz yolcu taşıma hizmeti verecek.

Ramazan Bayram'ı boyunca 24 saat Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü, merkez ve ilçelerdeki mezarlıklarda 5'er bin adet gül, çam fidanı ve Yasin-i Şerif ücretsiz dağıtılacak. Orta refüj düzenleme, asfaltlama ve temizlik çalışmalarının yapıldığı mezarlıklarda, 24 saat anons sistemiyle Kur'an-ı Kerim okunacak.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı kent içi ulaşımında düzeni sağlamak ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek amacıyla, ulaşım trafik ekipleriyle, durak, hatlarda gerekli kontrolleri yapacak.

Zabıta ekipleri ayrıca arefe gününden itibaren de gıda kontrollerini sıklaştırarak, vatandaşların sağlıklı gıda tüketmelerine imkân sağlayacak. Ekipler, dilenci, seyyar satıcı, izinsiz işportacılara karşı tedbirler alacak, trafiğe kapalı bölgelerde alışveriş yoğunluğu göz önünde bulundurularak, bayrama kadar 24 saat boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için görevlendirildi.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesine ait müzeler, dünyanın en büyük Mozaik Müzesi, Türkiye'de kamuya açık ilk Gezegenevi ve Bilim Merkezi, Botanik Bahçesi, Harikalar Diyarı eğlence merkezi, Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi, Bakırcılar Çarşısı ve Kültüryolu gibi yerel değerleri görmeye gelenler için kolaylık sağlanacak.

Turistlerin memnuniyetle karşıladığı uygulama kapsamında restoranlar, kafeler, kuruyemişçiler, baharatçılar, alışveriş merkezleri, kuaförler, turistik hanlar, hediyelik eşya satan işletmelerle turistik mekanlar bayram boyunca açık tutulacak. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir