• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
BAD-DER basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basın mensuplarıyla, düzenlediği iftar programında bir araya gelen Birlik ve Akademik Düşünce Derneği (BAD-DER), çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bir otelde düzenlenen iftar programına STK temsilcileri, ulusal basın ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Yeni kurulan derneklerinin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren BAD-DER Dönem Sözcüsü Ahmet Alpaycı, toplumun sorunları için harekete geçeceklerini ve problemlerin çözümü için yol göstereceklerini belirtti.

Alpaycı, "Büyük acıların yaşandığı coğrafyamızda, tarihi bir süreç yaşanmaktadır. Bölgemizde cereyan eden olaylar ve yaşanan acılar hepimizin malumudur. Bölge halklarının özlemle ve hasretle barışın, kardeşliğin hoş görünün, insani değerlere ve farklılıklara saygının ön plana çıktığı günleri beklemekte, bu günleri arzulamaktadır. Farklı görüş ve fikirlerin siyasi mecrada bulunması birer zenginlik olarak görülmesi lazım gelirken, karanlık senaryoların sahneye konulması, olayların ülkemize yönelik gerçekleşmesi ve saldırıların olması, kim ve kimler tarafından yapılırsa yapılsın tasvip etmemiz söz konusu değildir." dedi.

"Çağımızda yaşadığımız en önemli sorunlardan biri de modernizm adı altında yoğun bir şekilde insanın yalnızlaştırılmasıdır." diyen Alpaycı, "Yalnızlaştırılan bireyin, güçlü olanların zayıfı hayattan sileceği şeklinde dikte ve dizayn edilen bir ezbere inandırılmasıdır. Toplumda bireyler ve özellikle cinsler arası güvensizlikler ve sosyal hayattaki adaletsizlikler gibi negatif birikimler, cinsiyet kavramı üzerinden toplumun bozulmasını hedefleyerek projelendirilmekte ve nesli ifsada hizmet etmektedir." ifadelerini kullandı.

İnsani haklar çerçevesinde yapılacak her olumlu çalışmayı kim yaparsa yapsın desteklediklerini belirten Alpaycı, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizler dernek olarak milli ve manevi değerlerin aksine olacak çalışmaları, üzüntüye sebep olacak işleyişleri ve toplumdaki aksaklıkların tespiti ve çözüm önerilerini, bürokrasi, basın mensupları ve kamuoyuyla paylaşıp; ta ki, aksaklıklar sona erene kadar, gündemde tutacağız. Birlik ve Akademik Düşünce Derneği, herhangi bir felsefi veya politik görüşün sesi değildir. Bütün politik görüş ve düşüncelerin, kendini yasalar ile milli ve manevi değerler çerçevesinde ifade edilmesi ve örgütlenebilmesi hakkını savunan düşünce okuludur. İnsani haklar çerçevesinde yapılacak her olumlu çalışmayı kim yaparsa yapsın destekler. Birlik ve Akademik Düşünce Derneği olarak İnsanca yaşamayı, ahlaki erdemlerle ahlaklaşmayı, bilgiyi, öğrenmeyi ve öğrendiğini yaşantıya aktarmayı, topluma hizmet etmeyi, hikmetle insanlara örnek teşkil etmeyi, topluma faydalı olmaya çağırmayı, örnek olmayı, şiddet ve dayatmadan kaçmayı, kötülükten nefret ederek kötülere acımayı, onları iyiliğe yönlendirmeyi doğrulan hatırlatmayı kendimize görev addediyoruz." (Mehmet Çelik-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir