• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Mardin`de Selman-ı Farisi Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Siyer Araştırmaları Merkezi`nin düzenlediği 82 il 82 sahabî programlarının sekizincisi Mardin`de gerçekleştirildi.

Projenin amaçlarını anlatan tanıtım filminin izlenmesinin ardından kürsüye Muhammed Emin Yıldırım Hoca davet edildi. Konuşmasına Mardin`in nasıl İslam orduları tarafından fethedildiğini anlatarak başlayan Yıldırım, salondaki herkesin ilgiyle dinlediği fetih sürecini ve Peygamberimiz`in Taif dönüşü kendisine iman eden Nusaybinli cinlerden dolayı, bu topraklara yaptığı duayı söyledi.

Yıldırım, "İbn Ebî Dünya`nın bize naklettiğine göre, Taif dönüşü kendisine iman eden Cinlerin nereli olduklarını soran Efendimiz, onların Nasibin/Nusaybinli olduklarını öğrenince: `Allah`ım! Onların rüzgârlarını bol, yağmurlarını sürekli, topraklarını bereketli eyle!` diye dua etmiştir. Bu topraklarda eksilmeyen bereketin kaynağı bu duadır" dedi.

Neden Mardin`de sahabeden Selman-ı Farisi`nin anlatıldığına değinen Yıldırım, onun hakikat arayışındaki, duraklarından birinin Nusaybin olduğuna dikkat çekti.


Çok farklı yönleri ile Selman-ı Farisi`yi anlatan Muhammed Emin Yıldırım Hoca, onun İslam tarihinde bilinen ismi dışında beş ayrı isminin ne daha olduğunu söyledi. Bu isimlerin, Selman ibnü`l-İslam, Selman-ı Muhammedi, Selmanü`l-Hayr, Selmanü`l-Hâkim ve Selman-ı Pâk olduklarını belirttikten sonra, neden bu isimlerle anıldığını örneklerle anlattı.

Sözlerinin sonunda ise Selman-ı Farisi`nin bu beş isminin üzerinden beş mesaj alınması gerektiğini söyledi. Yıldırım 5 mesajı şöyle sıraladı:
1-Kavmini, kabileni, makamını, mevkiini, şanını, şöhretini, servetini, aileni, dininin önüne geçirme ki, Selman ibnü`l-İslam olasın; onun gibi İslam`ın evladı olabilesin.
2- Her şeyden ama her şeyden daha fazla Peygamberini sev ki, Ali`nin ve Fatıma`nın evladı olmasan bile, Selman-ı Muhammedi olasın; onun gibi Ehl-i Beyt`in manevi mensubu olabilesin.
3- Attığın her adımı el-Hayr olan Allah adına at ki, Selmanü`l-Hayr gibi hayrın yolcusu olasın; hayır yolunda ölebilesin.
4- Müminin yitiği olan hikmeti, elde etme adına gayret ver ki, Selmanü`l-Hâkim gibi ilmi elde edebilesin, ilimle dolabilesin.
5- Elde ettiğin güzelliklerin kıymetini çok iyi bil ki, pak olarak başladığın yolu, Selman-ı Pâk gibi, tertemiz bitirebilesin.

Halkın büyük bir memnuniyet ve heyecan ile izlediği program dualarla son buldu. Siyer Araştırmaları Merkezi`nden yapılan açıklamaya göre, Projenin 9. programı 12 Nisan 2012`de Karaman`da, 10. programı 13 Nisan 2012`de Konya`da olacak.

Risale Haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir