• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
`İnternet Diğer Kötü Alışkanlıkları Solladı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yeşilay Diyarbakır Temsilciliği Dicle Üniversitesi Yeşilay Kulübü işbirliğiyle Yeşilay Haftası olması münasebetiyle "Her Türlü Bağımlılık Felaketinden Önce Yeşilay" konulu konferans düzenlendi.

Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı`nın konuşmacı olarak katıldığı kongre merkezinde düzenlenen konferansa, Yeşilay Cemiyeti mensupları, STK ve Parti Temsilcileri, Emniyet Kurumu Amirleri, Öğretim Elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Yeşilay Cemiyeti İl Temsilcisi Yasin Yıldız, emeği geçen herkese teşekkür ederek, " Sizin en hayırlınız, insanlığa hayrı olandır" sözüne hitaben insanlara faydalı olmanın mutluluğunu dile getirdi.

"Bizler topluma karşı sorumluluğun bilinciyle var olan sorunlara arkamızı dönemeyiz" diye belirten Yıldız, her türlü sıkıntıyı yok etmenin tek yolunun elini taşın altına koymak olduğunu ve her türlü sorunda kendilerine pay çıkartarak sorunları en aza indirmeye çalıştıkları vurguladı.

Dicle Üniversitesi Yeşilay Kulübü Koordinatörü Yrd Doç Ahmet Çoban ise şimdiye kadar ilk defa üye olduğu yerin Yeşilay olduğunu söyleyerek en çok etkilendiği noktanın Yeşilay`ın amacı olduğunu ifade etti.

Rakamlarla karşı karşıya kalındığı her türlü alışkanlıklarda korkunç rakamlarla karşı karşıya olunduğunu belirten Çoban, "Yeşilay`ın amaçlarını bulunan her ortam da gönüllü olarak amaç edinmek gerekir" dedi ve herkesi Yeşilay üyeliğine davet etti.

İnternetin diğer kötü alışkanlıkları solladığını belirten Çoban, Yeşilay Genel Başkanının katılımıyla kurdukları Yeşilay Kulübü`nün resmiyet kazandığının müjdesini verdi.

Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı da basit bir konuyla karşı karşıya olmadıklarını ifade ederek "Olay sadece sigara değil. Sigara sadece bu zararlı alışkanlıklardan biri. Eskiden misafirlikte gümüş tabaklarda sigaralar ikram edilirdi. Şimdilerde bu alışkanlıklar yok. Çünkü insanlarımız bilinçleniyor." dedi.

Örneklerle zararlı olan alışkanlıklardan bahseden Balcı, içilen sigaranın tütününden kâğıdına, paketinden kartonuna kadar hepsinin ağaçtan imal edildiğini, bağımlılığın bir beyin hastalığı olduğunu ifade ederek, "Bağımlılığı önce kafanızda bitirmelisiniz." dedi.

Balcı, konferansta Türkiye buluşmaları kapsamında Yeşilay olarak vatandaşları ve öğrencileri bilinçlendirme amacında olduklarını vurguladı.

Dicle Üniversitesi Yeşilay Kulübü Koordinatörü Yrd Doç. Ahmet Çoban, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç adına Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı`ya plaket takdim ederken, Balcı `da Yeşilay Cemiyeti adına kendilerini ağırladıkları için Çoban`a plaket takdiminde bulundu. (Emrullah Araz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir