• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Kudüs İslam ümmetinin ortak değeridir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, Kudüs Günü nedeni ile yaptığı açıklamada "Siyonist işgalcilerin Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır." dedi.

Sözlerine "Ümmetin birlik ve diriliş günü olmasına dair dualar eşliğinde tertiplediğimiz Kudüs Günü'nüzü tebrik ederiz. Ümmetin birliği ve dirilişi için ceht ederken şehit düşen tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet dileriz." temennisiyle başlayan Beyazkaya "Kudüs denilince dünyada akla gelen en önemli isim Merhum Profesör Dr. Necmettin Erbakan Hocamıza da Allah'tan rahmet diliyoruz. Irkçı emperyalizmin baş aktörü ABD, bundan takriben beş buçuk, altı ay önce büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı almış ve bu kararını da 14 Mayıs tarihinde geçekleştirmiştir. Kudüs'ün geleceği her Müslümanı kendi evinin, ailesinin, çocuklarının geleceği gibi yakından ilgilendirmektedir. Efendimiz Hazreti Muhammed, 'Mescid-i Aksa'ya gidin ve içinde namaz kılın. Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamaz iseniz kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin.' buyurmuşlardır. Elbette burada zeytinyağı bir semboldür. Efendimiz henüz o zaman için fethedilmemiş Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın önemini bildirmek bu için bu hadisi beyan etmiştir.  Zeytinyağı bir semboldür. Bize düşen tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücahedenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın bir İslam şehri olması için her türlü desteği o topraklara vermektir." ifadelerini kullandı.

"Kudüs sahipsiz değildir"

Beyazkaya Kudüs ile ilgili olan açıklamaların Kudüs'ün sahipsiz olmadığının göstergesi olduğuna değinerek, "Kudüs'e sahip çıkmak sadece Kudüs'e sahip çıkmak değildir. Biz biliyoruz ve tüm kalbimizle inanıyoruz ki çocuk Gazze'de de çocuktur, Cizre'de de çocuktur. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs'e sahip çıkmak, Bağdat'a, Şam'a, Tahran'a, Beyrut'a, Kahire'ye ve Mekke'ye sahip çıkmaktır. Biz biliyoruz ki Kudüs'e sahip çıkmak Müslüman ya da değil tüm mazlumlarım dertleriyle dertlenmektir. Bugün burada ve tüm illerde eş zamanlı yaptığımız basın açıklamasıyla tüm dünyaya terör örgütü israile çok yakında nasıl bir inkılâba uğrayıp devrileceğini bir kez daha haykırmış oluyoruz. Terör örgütü israilin Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir