• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Siyonistlerle olan askeri ve ekonomik iş birliklerini sonlandırın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi ve Hakka Davet-Der, dünya genelinde Ramazan ayının son cuması olarak kutlanan Dünya Kudüs Günü nedeniyle bir araya gelerek, Delikliçınar 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Denizli Davet-Der adına basın açıklamasını okuyan Davet-Der Başkan Yardımcısı Abdulbari Durmaz Kudüs'ün İslam tarihi boyunca tüm zamanların gündeminde olduğunu aktararak, "Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü Müslümanların vahdetinden ve birliğinden geçer. Müslümanlar, kardeş olduklarının farkına vardığında, birbirini ötekileştirici, çatışmacı dili bıraktığında, namluların yönünü değiştirdiğinde küfür karşımızda mağlup olacaktır." dedi.

İslam Ülkelerinin idarecilerine de seslenen Durmaz, "Nedir bu zillet haliniz? Artık prangalarınızdan ne zaman kurtulacaksınız? Esareti bu kadar mı kabullendiniz? Neden idare ettiğiniz toplumların sesini duymuyorsunuz? Neden müntesibi olduğunuz İslam'ın izzetine göre hareket etmiyorsunuz? Daha önce de taleplerimizi defalarca dile getirdik. Bunları yineliyoruz. Artık siyonistlerle olan askeri ve ekonomik işbirliklerini sonlandırın. Kudüs'ü Filistin'in başkenti ilan edin ve buna ilişkin pratik adımlar atın. Yıllardır büyük sıkıntılar çeken, saldırılara uğrayan Gazze'nin üzerindeki ablukanın kalkması için her türlü baskıyı oluşturun. Siyonist sermeyenin ülkenizde ticaret yapmasına izin vermeyin. Filistin topraklarını işgal altında tutan siyonistlerin meşru olmayan rejmini tanımaktan vazgeçin. Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgür kalmasında samimi olanlar, bu pratik adımları atmalıdırlar. Şikâyet, sitem ve hamaset, icra makamında olanların işi değildir. Hükümet edenler bunun gereğini yapmakla mükelleftir. Yoksa bu mazlum halkın eli hem dünyada hem ahirette siz yöneticilerin yakasında olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Kudüs'ün geleceği her Müslüman'ı kendi çocuklarının geleceği gibi yakından ilgilendirmektedir"

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk ise Ümmetin birliğe ve dirilişe ihtiyacı olduğunu aktararak, "Kudüs denilince dünyada akla gelen en önemli isim Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamıza Ümmetin birliği ve dirilişi için ceht ederken şehit düşen tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet dileriz." şeklinde konuştu.

Öztürk şunları aktardı: "Irkçı emperyalizmin baş aktörü ABD, bundan takriben 5,5- 6 ay önce Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı almış ve bu kararını da 14 Mayıs tarihinde geçekleştirmiştir. Yine onunla ilgili bugün olduğu gibi basın açıklamalarında bulunduk. Basın açıklamalarında bizler 'Bir yerde zülüm varsa onu elinizle düzeltin, eğer elinizle düzeltme imkanınız yoksa dilinizle düzeltin, eğer buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğz edin ancak bu da imanın en zayıf noktasıdır.' diyen Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem )'in nebevi uyarısını dikkate alarak yapıyoruz. Yani bizler basın açıklamalarını elimizle düzeltmeye gücümüz olmadığı için elimizle gerçekleştirecek herhangi bir siyasi gücümüz olmadığı için bu basın açıklamasını yapıyoruz. Kudüs'ün geleceği her Müslüman'ı kendi evinin, ailesinin, çocuklarının geleceği gibi yakından ilgilendirmektedir." diye konuştu. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir